Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Presa italiană scrie despre România că a devenit “Brazilia” Europei

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 22 iulie 2020 Etichete: ,

Publicația Il Messaggero din Italia scrie despre România că este „Brazilia” Europei în contextul în care țara noastră a înregistrat o creștere a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus.

Situația din România pare să-i îngrijoreze pe italieni, asta în condițiile în care foarte multe românce îngrijesc persoane vârstnice din Peninsula Iberică.

Familiile italiene cer o reglementare clară a situației menajerelor românce care lucrează cu bătrâni.

„Îngrijitoarele românce care se întorc la locul de muncă după vacanțe sau după ce au plecat în ultimele luni pentru a nu rămâne blocate în Peninsulă, nu sunt supuse niciunui control”, scriu jurnaliștii de la Il Messaggero, citați de roitalianul.ro.

„Nu există reguli care să protejeze familiile, iar acești lucrători vin în contact direct cu subiecți fragili”, a spus Andrea Zini, vicepreședinte Assindatcolf, Asociația națională a angajatorilor casnici.

Vicepreședinte Assindatcolf spune că se ia în calcul o testare în masă a lucrătoarelor din acest domeniu.

„Am luat în considerare testarea acestor lucrătoare și am solicitat ajutorul Ministerului Sănătății pentru a monitoriza situația”, a spus vicepreședinte Assindatcolf.

În articolul publicat, creșterea numărului de cazuri din România este descrisă ca un efect al deciziei  CCR prin care izolarea carantina și internarea obligatorie au fost declarate neconstituționale.

Ambasadorul României în Italia a dat asigurări că situația va reveni la normal după ce Legea carantinei a intrat în vigoare.

„Situația pandemiei în România va intra în curând în parametri normali”, a declarat pentru Il Giornale, citat de stiridisapora.ro, ambasadorul României în Italia.

Ambasadorul George Gabriel Bologan susține ca majoritatea persoanelor infectate sunt asimptomatice sau au simptome ușoare și „sistemul sanitar din Romania va face față situației”.

sursa foto: Inquam Photos / Raul Stefan

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *