Thursday, July 4, 2024
Jurnalism corect


Premierul Marcel Ciolacu are consultări, luni şi marţi, cu partidele politice pentru finalizarea calendarului alegerilor

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 30 iunie 2024

Guvernul a anunţat programul consultărilor cu partidele politice ale premierului Marcel Ciolacu de luni, 1 iulie, de la Palatul Victoria, pentru a finaliza calendarul electoral al alegerilor prezidenţiale şi parlamentare. 

Primii cu care se va vedea şeful Executivului sunt cei de la USR, de la ora 10:00, urmaţi de AUR la ora 11:00, apoi UDMR la ora 14:00. De la 15:00, prim-ministrul va avea discuţii cu reprezentanţii partidului Dianei Şoşoacă, S.O.S. România, de la 16:00 cu grupul minorităţilor naţionale, iar de la 17:00 cu PUSL.

Consultările vor continua şi marţi, 2 iulie, cu reprezentanţii altor formaţiuni politice, mai spune un comunicat de presă al Executivului.

Liberalii au fost convocaţi în Biroul Politic Naţional, cu prezenţa fizică obligatorie, luni, de la ora 11:00.

Context

Liderii PSD și cei ai PNL nu au ajuns încă la un consens asupra datelor de desfășurare a alegerilor prezidențiale.

La doar trei luni distanță de când conducerile celor două partide au hotărât devansarea scrutinului în luna septembrie, PNL nu mai este de acord cu această idee. Liberalii, dezavantajați de un asemenea scenariu, spun că nu se mai justifică devansarea acestui scrutin, în condițiile în care o candidatură comună PSD-PNL nu mai este de actualitate.

Marcel Ciolacu a lansat joi, 27 iunie, primul atac dur la adresa liderului PNL, Nicolae Ciucă, cu care a fost într-un parteneriat politic în ultimii trei ani, spunând că „onoarea nu poate fi doar pe panouri”, cu referire la campania de imagine a șefului PNL.

Ciolacu a adăugat că PNL vrea să schimbe regulile jocului, critică pentru liberalii care vor să modifice data alegerilor prezidențiale.

Într-un reel postat pe Facebook, Nicolae Ciucă spune că nu înțelege reacția acestuia și susține că, atunci când vine vorba de alegerile prezidențiale, „trebuie să rămânem în prevederile legale și în termenele legale”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW