Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul „dezaprobă actul de agresivitate” îndreptat împotriva ministrului Energiei: Degradare fără precedent a dialogului politic

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 februarie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a intervenit în cazul ministrului bruscat în Parlament de către George Simion, președintele AUR, și a precizat că face apel la decență și responsabilitate, menționând valorile euro-atlantice asumate de România, potrivit unui comunicat transmis luni seară, 7 februarie, de Guvern.

Totodată, prim-ministrul a transmis că „dezaprobă actul de agresivitate” îndreptat împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Acest gest reprobabil, care marchează o degradare fără precedent a dialogului politic în cadrul legislativului, se înscrie într-o serie îngrijorătoare de acte de instigare la violență, mult dincolo de limitele libere exprimări ale unei opinii politice”, se mai arată în comunicatul transmis de Guvern.

Virgil Popescu a anunțat că depune plângere penală împotriva președintelui AUR, după ce George Simion l-a bruscat în timpul ședinței în care era dezbătută moțiunea simplă, ce a fost depusă de USR împotriva ministrului Energiei.

Vezi aici momentul în care George Simion l-a bruscat pe Virgil Popescu, în timp ce ministrul Energiei susținea un discurs în plenul Camerei Deputaților.

Redăm, integral, comunicatul transmis de Guvern

„Premierul Nicolae Ciucă dezaprobă actul de agresivitate îndreptat împotriva unui membru al Guvernului, în cadrul unei dezbateri în Parlamentul României.

Acest gest reprobabil, care marchează o degradare fără precedent a dialogului politic în cadrul legislativului, se înscrie într-o serie îngrijorătoare de acte de instigare la violență, mult dincolo de limitele libere exprimări ale unei opinii politice.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă face un apel la decență și responsabilitate, pentru a nu expune public repere de expresie politică total opuse valorilor euro-atlantice pe care România și le-a asumat”

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mainnews.ro/premierul-dezaproba-actul-de-agresivitate-indreptat-impotriva-ministrului-energiei-degradare-fara-precedent-a-dialogului-politic/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/premierul-dezaproba-actul-de-agresivitate-indreptat-impotriva-ministrului-energiei-degradare-fara-precedent-a-dialogului-politic/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/premierul-dezaproba-actul-de-agresivitate-indreptat-impotriva-ministrului-energiei-degradare-fara-precedent-a-dialogului-politic/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *