Monday, July 8, 2024
Jurnalism corect


Premierul, despre raportul privind decesele COVID-19: Lucrurile nu stau așa de rău, dar trebuie să vedem de ce există această diferență

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 mai 2021

Florin Cîțu a declarat, referitor la raportul publicat de Ministerul Sănătății, potrivit căruia diferența dintre decesele COVID-19 raportate la Institutul Național de Statistică și cele raportate de Corona forms este de 4%, că „lucrurile nu stau chiar așa rău”. Premierul a punctat că raportarea deceselor de COVID-19 va fi îmbunătățită. 

Înţeleg că este nevoie de mai multe analize pentru a pune la cap aceste informaţii, dar din ce ştim până acum, între Corona-Forms şi INS există o compatibilitate de 96%, deci lucrurile nu stau aşa de rău, dar trebuie să vedem de ce există aceste diferenţe, diferenţe care au existat în toate ţările Uniunii Europene(..) Din momentul în care am preluat acest mandat și am simțit nevoia de a îmbunătăți ceva, am făcut-o(..)mergem mai departe fără probleme, doamna ministru(n.r. Ioana Mihăilă) va prezenta de fiecare dată când sunt informații noi”, a declarat Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Suceava.

Context

Diferența dintre decesele confirmate COVID-19 ce au fost raportate la Institutul Național de Statistică (INS) și cele raportate în Corona forms este de 4%, potrivit raportului publicat de Ministerul Sănătății (MS). În schimb, decesele raportate în platforma MS sunt cu 13% mai numeroase decât cele raportate la INS.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: RAPORT Ministerul Sănătății: Diferența dintre decesele COVID-19 raportate în platformele autorităților, justificate într-o oarecare măsură și parțial acceptabile

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW