Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul Ciucă, detalii despre categoriile care vor intra în plafonarea preţului energiei la 1 leu

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 14 noiembrie 2022

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat luni, 14 noiembrie, despre categoriile care vor intra în plafonarea preţului energiei la 1 leu, în modificările care se vor aduce în Parlament la Ordonanţa 119 pe energie, că este vorba despre familiile monoparentale sau cele care au mai mult de trei copii, bisericile și societăţile de apă-canal, care asigură utilităţile publice, notează News.ro

Despre introducerea în această categorie de plafonare şi a aeroporturilor, premierul Ciucă a spus că nu s-a discutat acest aspect.

„Este foarte limpede că tot ceea ce am discutat şi am stabilit prin ordonanţă, ultima ordonanţă, se va aplica. Este o ordonanţă pe care am gândit-o astfel încât să putem să venim în sprijinul românilor şi a economiei, iar chestiunile care mai erau de amendat în Parlament sunt cele prin care vom regla acele chestiuni cu serviciile publice, astfel încât să poată să beneficieze de preţul stabilit pentru 1 leu”, a mai spus șeful Guvernului, conform sursei citate.

Prim-ministrul a anunțat vineri, 11 noiembrie, în ședința de Guvern în care s-au adoptat modificările la ordonanța pe energie, că pentru consumatorii casnici, preţul va fi de 0,68 lei pentru cei care consumă până în 100 de kWh şi 0,80 lei pentru cei care consumă între 100 şi 255 de kWh.

Guvernul va menţine preţul de 1 leu pentru IMM-uri şi vor asigura un preţ pentru marii consumatori de 1,3 lei.

Românii care consumă peste 255 de kWh vor beneficia de asemenea de acelaşi preţ de 1,3 lei, cu specificaţia că cei care consumă peste 255 kWh, vor plăti primii 255 de kWh la valoarea de 0,80 lei.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii