Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Bogdan Ivan, desemnat ministru interimar al familiei

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 14 iulie 2023 Etichete: , , , ,

UPDATE Bogdan Ivan, ministrul cercetării și digitalizării, a fost desemnat ministru interimar al familiei, după demisia Gabrielei Firea.

UPDATE Gabriela Firea a acceptat să demisioneze din funcția de ministru al Familiei, în urma dezvăluirilor privind abuzurile de la căminele din Ilfov, anchetate de DIICOT. Numele Gabrielei Firea a fost asociat cu Ștefan Godei, patronul „azilelor groazei”, arestat preventiv pentru 30 de zile.

Deși au apărut mai multe imagini în presă din care reiese că  Godei, Firea și fosta sa consilieră, Ligia Gheorghe, erau aproape nedespărțiți, Firea a negat vehement că ar fi știut de ororile de la azile. Într-o postare pe Facebook, Firea susține că este nevinovată și se consideră, în continuare, o victimă politică.

Am decis, cu mare regret, dar hotărâtă și cu fruntea sus, să plec din Guvernul României. Pe unde a venit Ligia cu mine, la diferite job-uri, în ultimii ani, a venit și acel bărbat acuzat, să o ajute pe ea, și pe alți colegi. Ca șofer, ca om bun la toate. L-a sprijinit la început să-și facă o asociație, dar NU a activat în acele centre. Nu a știut că sunt nereguli! Cu atât mai puțin eu, NU am avut niciun fel de legături și nu aș fi putut accepta ca unei persoane să i se întâmple ceva rău!. Sunt complet nevinovată, s-a văzut și din ancheta derulată, se va constata și în continuare, în justiție, dar ceea ce s-a întâmplat cu viața mea și a familiei mele în ultimele 10 zile mi-a arătat interesul imens ca eu să mă erodez și să-mi scadă până la anulare șansele de a mai câștiga un mandat de primar general”, a transmis Gabriela Firea, după ce a demisionat din funcția de ministrul al Familiei.

Ieri, 13 iulie, Marius Budăi a demisionat din funcția de ministru al Muncii.

Știre inițială

Gabriela Firea, ministrul Familiei a ajuns, vineri, 14 iulie, la Guvern, unde are o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu. Potrivit unor surse citate de PRO TV, Gabriela Firea ar urma să-și dea demisia din fucția de ministru al Familiei, nu și din partid.

 

  Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW