Tuesday, July 2, 2024
Jurnalism corect


Percheziții la locuinţa cetăţeanului sirian care a dat foc unei uşi la Ambasada Israelului din Bucureşti

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 3 iunie 2024 Etichete: , ,

Poliţiştii fac, luni seara, o percheziţie la locuinţa din Bucureşti a cetăţeanului sirian care a dat foc unei uşi la Ambasada Israelului din Bucureşti, ameninţând că se autoincendiază.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţia are loc la un imobil din Sectorul 2 al Capitalei, la locuinţa cetăţeanului sirian care a încercat să-şi dea foc la Ambasada Israelului din Bucureşti.

Conform SRI, un cetăţean aflat în proximitatea Ambasadei a încercat să dea foc usşii de la intrare în sediul reprezentanţei diplomatice, ameninţând că se va autoincendia. El a fost imobilizat de Brigada Antitero a Serviciului Român de Informaţii.

Poliţiştii au stabilit că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 34 de ani, cetăţean străin.

De asemenea, lucrători din cadrul Serviciului Român de Informaţii care asigurau securitatea instituţiei au stins incendiul, fiind provocate distrugeri unui afiş de pe uşă, fără a fi înregistrate alte pagube materiale ori de altă natură.
”În cursul zilei de astăzi, o persoană, aparent de origine siriană, a ajuns în proximitatea clădirii în care se află Ambasada Israelului în România. Când a fost abordată de către agenţii de securitate, a scos un cocktail Molotov, l-a aprins şi l-a aruncat spre uşa de intrare în holul clădirii. Forţele de securitate locale au preluat imediat controlul asupra lui, l-au arestat şi l-au dus la secţia de poliţie. Nu s-au înregistrat victime în incident şi nu au fost provocate pagube. Ambasada Israelului doreşte să mulţumească forţelor de securitate locale şi Poliţiei Române pentru răspunsul rapid şi eficient”, a transmis reprezentanţa diplomatică.

Surse apropiate anchetei afirmă că bărbatul este cetăţean sirian şi ar fi avut probleme legate de obţinerea vizei. Aceleaşi surse precizează că bărbatul nu s-a declarat pro-palestinian.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW