Monday, July 8, 2024
Jurnalism corect


Prahova: Mii de locuitori au rămas fără energie electrică din cauza furtunilor puternice

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 3 iulie 2024 Etichete: , , ,

Peste 4.500 de locuințe din județul Prahova au rămas fără curent electric miercuri, din cauza avariilor provocate de furtuna care a afectat rețeaua de alimentare. Echipele furnizorului de energie electrică sunt pe teren, lucrând pentru a repara defecțiunile.

La ora 10:00, 4.662 de abonați ai companiei de electricitate nu aveau curent electric, în urma furtunii care a avariat rețeaua de alimentare. Conform datelor publicate de autoritățile județene, au fost afectate zece linii de medie tensiune și 70 de puncte de transformare, care furnizau energie electrică în localitățile Fântânele, Scorțeni, Tinosu, Tomșani, Doftana, Șotrile, Luca Mare, Starchiojd, Bătrâni, Posești și Nucșoara.

Echipele de intervenție ale furnizorului de energie sunt deja pe teren, lucrând pentru a remedia situația.

După o noapte marcată de furtuni, ANM a emis o nouă avertizare de cod galben pentru 14 județe din România, valabilă miercuri, 3 iulie, până la ora 23:00.

Județele vizate sunt: Constanța, Tulcea, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Brașov și Covasna.

În nordul și estul Munteniei, Dobrogea continentală, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei și nord-estul Olteniei sunt prognozate ploi torențiale, grindină și intensificări ale vântului. Cantitățile de precipitații pot ajunge la 30 l/mp, izolat chiar depășind 40 l/mp. De asemenea, sunt așteptate descărcări electrice în sud-estul țării, însoțite de intensificări temporare ale vântului și posibile căderi de grindină.

Capitala va fi afectată de asemenea de instabilitatea atmosferică, cu o scădere semnificativă a temperaturilor. Maxima zilei va fi în jur de 27 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu posibile averse, descărcări electrice și rafale de vânt în a doua parte a zilei.

foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW