Thursday, August 18, 2022
Jurnalism corect


Postare pe pagina de Facebook a Cristinei Țopescu: Eu am sunat la 112. Nu s-a sinucis. Vela: E prea devreme să ne pronunțam

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 13 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

Pe pagina de Facebook a Cristinei Țopescu a apărut un mesaj, luni dimineață, postat de o femeie care se numește Diana Maria care este administrator al paginii, vecină și prietenă cu fosta jurnalistă. Potrivit postării, aceasta susține că ea este cea care a sunat la 112. Ministrul de Interne susține că e prea curând pentru a se stabili concret circumstanțele în care a decedat jurnalista.

Numele meu este Diana Maria. Administrez pagina creată de mine pentru Cristina Țopescu, în urma cu câțiva ani. Cristina care îmi este prietena și vecină. Eu am sunat la 112. Dragi colegi de breaslă, vă rog să aveți decența de a avea răbdare și de a fi jurnaliști adevărați, nu hiene! În cursul zilei de astăzi, 13 ianuarie, vă voi da informațiile reale despre ultimii 4 ani din viata Cristinei și despre cum am ajuns să sun la numărul de urgență. Nu vă așteptați la picanterii și mizerii! Vă mulțumesc anticipat”, se arată în postarea de pe pagina Cristinei Țopescu.

Aceasta susține că jurnalista avea obiceiul de a-și schimba planurile în ultima secundă, iar după ce a observat că „toate erau închise” a intrat în panică.

Cris avea obiceiul de a schimba planurile în ultima secundă și să nu sune. Avea mai multe invitații, nu știa unde va merge de Crăciun și Revelion. În plus, așa era Cristina. Câteva zile, cat au avut telefoanele baterie, suna în gol. Și s-a mai întâmplat asta de multe ori. Să nu dea semn și două săptămâni, apoi să sune și sa povestim. Astăzi am intrat în panică pentru că toate erau închise, ori un telefon care sa nu meargă era pentru ea o dramă. Așa e Cris”, potrivit sursei citate.

Autoarea mesajului transmite că nu va face declarații publice și a precizat că jurnalista nu s-a sinucis. „Nu credeți prostiile de la tv! Cris nu s-a sinucis. A trecut Sus alături de cățeii ei, așa cum voia să se întâmple când îi va veni ceasul”, a mai scris aceasta”.

Marcel Vela, despre moartea Cristinei Țopescu: Este prea devreme să ne pronunţăm la variante

Da, a fost un moment delicat. Am fost anunţat de chestorul Vasilescu despre faptul că o vecină a anunţat la 112 suspiciunea ei cu privire la vecina Cristina, nu o mai văzuse pentru că maşina era nemişcată în faţa casei. S-au mobilizat forţele din zonă, s-a intrat în casă şi s-a realizat că este o tragedie şi că nu mai este printre noi Cristina Ţopescu”, a declarat Marcel Vela la RomâniaTV.

Ministrul de Interne a declarat că este prea devreme să dea un răspuns în ceea ce privește cauza morții Cristinei Țopescu.

Este prea devreme să ne pronunţăm la variante, inclusiv sinuciderea sau un infarct, comoţie cerebrală. (…) La momentul în care vom avea concluziile, evident, că le vom comunica şi opiniei publice”, a mai spus Vela.

Costache: Până în ultima clipă a demonstrat că este un profesionist desăvârșit

Cristina Țopescu ocupase locul de consilier al secretarului de stat din Ministerul Sănătății, al lui Horațiu Molodovan, din luna noiembrie.

Suntem consternați de această veste, care a căzut ca un trăsnet pentru noi. Atât eu, cât și echipa din MS regretăm profund dispariția acestui om minunat, o stea care a inspirat atâtea generații de telespectatori. A fost un privilegiu pentru mine să lucrez cu Cristina Țopescu. S-a alăturat echipei noastre de comunicare de curând, și până în ultima clipă a demonstrat că este un profesionist desăvârșit.Acum, când mă uit în urmă nu-mi vine să cred că s-a stins, singură și în tăcere. Să-i spunem cu toții o rugăciune în gând și Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a transmis Victor Costache, ministrul Sănătății, potrivit Digi24.

Medicii legiști urmează să stabilească din ce motive a murit Cristina Țopescu.

Cristina Țopescu a fost găsită decedată în locuință sa.

Sursă foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com