Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Poșta Română: Pensiile din luna ianuarie vor fi livrate cu întârziere

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 28 decembrie 2021

Poșta Română a anunțat marți, 28 ianuarie, că, în luna ianuarie, distribuirea pensiilor se va decala cu două zile, întrucât banii pentru drepturile sociale vor fi livrați cu întârziere, așa cum se întâmplă la fiecare început de an.

Într-o lună obișnuită, Poșta Română primește prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Partenerii noștri de la Casa Națională de Pensii Publice vor vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile, ca la orice început de an”, se arată într-un comunicat transmis de Compania Națională Poșta Română.

Poșta Română precizează că procesele prin care banii sunt transformați în cash și distribuiți fiecărui factor poștal durează aproximativ 3 zile.

Pensionarii își vor primi banii în luna ianuarie, după cum urmează: la domiciliu – 6-7 ianuarie; la ghișeele subunităților poștale: până pe 19 ianuarie.

Salariații Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a face posibilă distribuirea pensiilor într-un timp cât mai scurt, având în vedere situația specială în care ne aflăm în luna ianuarie, ca urmare a închiderii de an din instituțiile statului. Este o situație excepțională și subliniem faptul că Poşta Română își respectă, intotdeauna, angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Națională de Pensii Publice”, a declarat directorul general al Poștei Române, Valentin Ștefan.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *