Wednesday, July 3, 2024
Jurnalism corect


Pompierii încă evaluează pagubele exploziilor de la Crevedia/ Mărturia unei localnice: Casa s-a zguduit cu mine

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 28 august 2023 Etichete: , , , ,

Inspectoratul pentru Situații de Urgență(ISU) Dâmbovița încă evaluează pagubele în urma exploziilor de la Crevedia. La acest moment, nu se poate spune cu exactitate câte locuințe sunt afectate în total, în urma exploziilor, deoarece procesul de evaluare este în desfășurare, a subliniat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmbovița, sublocotenent Radu Popescu, pentru Main News. 

Primele date arată că șapte dintre locuințele din Crevedia sunt cele mai afectate, iar oamenii care au rămas fără adăpost sunt găzduiți la Căminul Cultural din comună. Localnicii s-au mobilizat și au colectat mâncare, apă, medicamente, pentru cei care au nevoie.

Mărturiile celor care au auzit exploziile de la Crevedia sunt cutremurătoare. Unii dintre localnici, care locuiesc la câțiva kilometri depărtare de stația GPL unde s-a produs dezastrul spun că s-au speriat îngrozitor, întrucât au simțit cum se zguduie locuințele.

„Casa s-a zguduit cu mine, iar cerul s-a luminat brusc. La început nu știam despre ce e vorba, dar știu sigur că m-a cuprins atacul de panică și nu m-am putut liniști minute întregi! Apoi am văzut la televizor ce s-a întâmplat cu adevărat și am rămas încremenită! Nu mi-a venit să cred ce se poate întâmpla din cauza unor incompetenți și a unor iresponsabili!”, este mărturia unei localnice, postată pe Facebook. Potrivit premierului Ciolacu, oamenii afectați de exploziile de la Crevedia ar urma să primească ajutoare de la Guvern, pentru refacerea locuințelor.

DNA și Parchetul General anchetează cazul de la Crevedia. Potrivit autorităților,  stația GPL din Crevedia a continuat să funcționeze, chiar și după retragerea autorizației de Mediu. Explozia s-a soldat cu doi morți și 58 de răniți.

Sursă foto: captură video Facebook 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW