Wednesday, July 3, 2024
Jurnalism corect


Polițistă locală, arestată în dosarul șpăgilor, a fugit pe geam ca să scape de mascați

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 6 iunie 2024

O agentă din cadrul Poliției Locale Sector 1, implicată în dosarul șpăgilor, a ieșit pe geam când a observat că polițiștii și procurorii au demarat perchezițiile în instituție.

Potrivit Digi24, după ce a sărit pe geam, polițista și-a sunat o prietenă, rugând-o să vină să o ia. Intenționa să meargă acasă pentru a se schimba înainte de a se preda autorităților.

Discuția a fost dezvăluită din stenogramele depuse în dosarul de corupție, investigat de DNA și DGA:

Polițistă: Vino repede în Otopeni! Vino și ia-mă!

Prietenă: De ce?

Polițistă: Că eu sunt în stradă…. că mă ridică! Vino și ia-mă și pe mine! Să mă schimb, să mă duc eu de bunăvoie, să nu mă ia așa. Că sunt în ploaie afară.

Prietenă: Cum?

Polițistă: Te rog!

Prietenă: Cine să te ia?

Polițistă: DGA-ul. Vreau să mă duc eu să mă predau! Te rog, sunt afară în ploaie.

Prietenă: De unde știi, mă? 

Discuția s-a încheiat cu momentul în care polițista a fost luată și dusă la audieri.

Context

Trei polițiști locali, Avram Marina-Roxana, Iordache Florentina și Voinea Dragoș-George, au fost reținuți pentru 24 de ore în dosarul de corupție de la Poliția Locală Sector 1. Aceștia sunt acuzați, printre altele, de luare de mită în formă continuată, trafic de influență și fals intelectual în formă continuată.

Direcția Națională Anticorupție a efectuat mai multe percheziții la șefii secției Poliției Sector 1, aceștia fiind acuzați că au luat șpagă de la patronii cluburilor din sectorul 1, sume între 5.000 și 20.000 de euro.

Procurorii spun că în perioada 2023-2024, trei funcționari publici din Sectorul 1 al Capitalei sunt acuzați că ar fi cerut și primit mită între 2.500 și 14.000 de euro de la mai multe firme, totalizând 26.500 de euro. Aceștia ar fi solicitat bani pentru a confisca sume mai mici decât cele obținute ilegal de firme, pentru a aplica sancțiuni contravenționale rapid și parțial, și pentru a nu sancționa lipsa autorizațiilor de funcționare.

De asemenea, între 11 și 20 ianuarie 2023, Avram Marina-Roxana și Iordache Florentina ar fi cerut și primit 6.000 de euro de la un om de afaceri, lăsând impresia că pot influența un polițist să emită o soluție favorabilă în cazul său penal.

 

Foto: Inquam Photos / George Călin

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW