Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Polițist din Giurgiu, anchetat după ce ar fi agresat fizic şi verbal două adolescente: „Fir-aţi ale dracu`de nesimţite, te omor”

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 6 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu a sesizat procurorii pentru pentru purtare abuzivă şi a dispus cercetarea disciplinară a unui poliţist, după ce în spaţiul public au apărut unele imagini  în care acesta agresează fizic şi verbal o tânără dintr-un centru pentru minori din Giurgiu. Fapta s-ar fi înregistrat în luna aprilie ac, însă, abia vineri, 6 octombrie, IPJ Giurgiu ar fi aflat despre „isprava” polițistului cercetat.

Premierul Ciolacu a anunțat că a trimis Corpul de Control, pentru a afla ce s-a întâmplat și ce măsuri sunt necesare în acest caz.

„Astăzi, 6 octombrie a.c., la ora 07.00, conducerea inspectoratului a luat la cunoştinţă cu privire la apariţia în spaţiul public a unei filmări în care un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu agresează o persoană. (…) În continuare, conducerea inspectoratului a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, privind săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi a dispus cercetarea disciplinară a poliţistului”, a transmis, IPJ Giurgiu.

Potrivit unei înregistrări video care a ajuns pe rețelele sociale, limbajul politistului din Giurgiu este suburban, amenințător.

Sursă foto: captură Facebook

„Fir-aţi ale dracu`de nesimţite! Nu mai face aşa la mine! Nu pui tu mâna pe mine! Băi, nu pui mâna tu pe mine! Uită-te la mine”, „Tu, dacă îţi mai aud o dată gura, te omor! Ai auzit mă? Dacă o singură dată mai vin aici şi îți aud gura, ai belit p…a! atâta zic!””, este un fragment din „dialogul” politistului cu două minore instituționalizate.

Reacția ministrului Predoiu: „Aștept ca Poliția Română să comunice ce s-a întâmplat”

Într-o intervenție la Digi 24, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a menționat că „așteaptă ca Poliția Română să comunice ce s-a întâmplat în acest caz”.

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a declarat, vineri, după cazurile de nereguli semnalate la centre pentru copii şi case familiale din Giurgiu, că i-a cerut premierului trimiterea Corpului de Control pentru a verifica întreaga situaţie de la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

„Nu trebuie să mai fim blânzi cu astfel de persoane. Cine nu-şi face datoria, categoric să plece”, susține Natalia Intotero, instalată la conducerea Ministerului Familiei în luna iulie ac. în urma unui alt scandal public, numit generic „azilele groazei”.

Sursă foto: captură Facebook 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW