Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Poliția de Frontieră: Traficul în punctele de trecere va crește semnificativ, în special la granițele cu Ungaria și Bulgaria / Recomandări pentru șoferii care intră în țară

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 18 august 2024 Etichete: , ,

Reprezentanții Poliției de Frontieră informează că, duminică, se anticipează o creștere considerabilă a traficului în punctele de trecere a frontierei, cu precădere la granițele cu Ungaria și Bulgaria. În contextul în care, în anii anteriori, într-o zi similară, peste 500.000 de persoane au traversat frontierele țării, autoritățile vin cu o serie de recomandări pentru cei care intră în România cu autoturismele.

Pentru a face față fluxului intens de călători, s-au suplimentat benzile de control până la limita maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, iar numărul polițiștilor de frontieră a fost mărit pentru a accelera verificările.

”Astăzi este ultima zi a minivacanţei de Sfânta Maria, care a fost un prilej pentru mulţi români de a călători în afara graniţelor ţării, dar şi pentru cei stabiliţi în străinătate să vină acasă, iar astăzi să se întoarcă la reşedinţele lor. Având la bază experienţa anilor trecuti, când media valorilor de trafic în timpul unei astfel zile a depăşit jumătate de milion de persoane la nivel naţional, ne aşteptăm şi de această dată la o creştere semnificativă a traficului în punctele de frontieră, în special la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria. Aproximativ 3.800 poliţişti de frontieră desfăşoară activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

La punctul de trecere a frontierei Nădlac II, se operează pe 10 benzi de control la ieșirea din țară, aceasta fiind capacitatea maximă disponibilă, iar la frontiera cu Bulgaria, personalul a fost distribuit pe toate benzile de intrare în România. De asemenea, acolo unde este necesar, se utilizează și echipamente mobile de control, conform sursei citate.

”Le recomandăm călătorilor să folosească toate punctele de frontieră deschise traficului internațional de la frontiera de vest și sud. La granița româno-ungară, sunt funcționale 12 puncte de trecere a frontierei pentru persoane, iar la frontiera cu Bulgaria, 11 puncte de trecere pentru traficul rutier”, anunță Poliția de Frontieră.

Pentru cei care au nevoie de asistență medicală, punctele de prim ajutor instalate la Nădlac II și Giurgiu, la solicitarea Poliției de Frontieră, vor rămâne operaționale pe durata weekendului.

Poliția de Frontieră oferă și câteva recomandări pentru reducerea timpului de așteptare la control și fluidizarea traficului: turiștii sunt sfătuiți să verifice din timp valabilitatea documentelor de călătorie, să aibă toate documentele necesare pentru călătoria minorilor, șoferii să se asigure că au toate actele în ordine pentru autovehicul, iar pentru bunurile transportate (altele decât cele de uz personal), să fie păstrate documentele de proveniență, respectând astfel legislația vamală din România.

”Nu în ultimul rând, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic On-line, de pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o estimare a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Menţionăm că, la frontierele interne, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, respectiv bulgare, sens în care Poliţia de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria şi Bulgaria, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară, respectiv Politia de Frontiera Bulgară. În baza protocoalelor bilaterale, P.F.R. poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal de autorităţile menţionate”, precizează Poliţia.

foto: PTF

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW