Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


Poliția de Frontieră: Peste 1.300.000 de persoane au intrat în țară în perioada sărbătorilor de iarnă

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 3 ianuarie 2020 Etichete: , ,

În perioada sărbătorilor de iarnă și în primele zile ale anului 2020, aproximativ 2.540.000 de persoane au trecut frontiera, din care 1.180.000 pe sensul de ieșire din țară și 1.360.000 pe sensul de intrare în țară, dar și 593.000 de mijloace de transport. A fost înregistrată o creștere cu aproximativ 14% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Peste 4.200 de polițiști de frontieră, în medie, desfășoară zilnic activități de supraveghere și control la frontiera de stat.

„Menționăm că este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, iar în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau de ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

De asemenea, în mod constant, sunt derulate activităţi de cooperare cu autorităţile statelor vecine pentru a se asigura sincronizarea măsurilor de suplimentare a personalului şi a arterelor de control”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră Română.

Potrivit sursei citate, cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera de vest, pe sensul de intrate în România.

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere a frontierei din vestul ţării, pe unde au trecut aproximativ 941.000 persoane, cele aeroportuare – 734.000 persoane, dar şi cele de la frontiera cu R. Moldova- 385.000 persoane.

De exemplu, cel mai tranzitat punct de frontieră a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă cu un trafic de aproximativ 473.000 persoane, urmat de P.T.F. Nădlac II cu peste 361.000 persoane şi P.T.F. Borş unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 231.000 persoane. Totodată, la frontiera cu R. Moldova cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Albița, iar la granița cu Bulgaria a fost PTF Giurgiu”, mai scrie în comunicatul Poliției de Frontieră.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com