Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Poliția a găsit buletine de vot deja ștampilate în secții de votare din Sectoarele 2 și 6 UPDATE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 9 iunie 2024

Polițiștii au găsit duminică, 9 iunie, buletine de vot deja ștampilate în incinta unei secții de votare din București, a anunțat Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB). Este vorba despre secția 190 din Sectorul 2 al Capitalei. 

UPDATE Încă un buletin de vot deja ștampilat a fost semnalat în Capitală, de data aceasta într-o secție de votare din Sectorul 6.

„Polițiștii din cadrul subunității s-au deplasat cu operativitate la fața locului, constatând faptul că aspectele sesizate se confirmă.

Astfel, s-a procedat la anularea respectivului buletin de vot”, a transmis Poliția Capitalei.

Polițiștii continuă cercetările.

Știrea inițială

UPDATE Uniunea Salvați România (USR) a făcut cerere de suspendare a votului la secția 190 în urma acestui incident. Potrivit reprezentanților formațiunii politice buletine de vot deja ștampilate continuă să apară în secție, după plecarea poliției.

„În această dimineaţă, la Secţia 190, a fost chemată poliţia după ce au fost găsite 4 buletine gata ştampilate cu PSD-PNL. Primul buletin a fost descoperit chiar de un alegător, apoi alte 3 au fost găsite pe mesele reprezentanţilor PSD-PNL. După ce poliţiştii au făcut verificări, au permis reluarea procesului de vot. După plecarea poliţiştilor, a mai fost descoperit un alt buletin gata ştampilat. Al cincilea”, arată USR într-un comunicat.

Știrea inițială

Un candidat la alegerile Consiliului General a fost cel care a anunțat poliția, potrivit sursei citate.

„Astăzi, 9 iunie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 7 Poliție au fost sesizați de către o persoană, candidat la alegerile Consiliului General, cu privire la faptul că, în incinta unei secții de votare din Sectorul 2, ar exista buletine de vot deja ștampilate.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cele sesizate se confirmă.

Cercetările sunt continuate de către Secția 7 Poliție, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale”, se arată în comunicatul de presă al Poliției Capitalei.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW