Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


PNL va avea luni ședința decisivă în care va alege între PSD și USR / Florin Cîțu: Ne uităm la cea mai bună soluție pentru partid și pentru România

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 5 noiembrie 2021

Florin Cîțu a anunțat că liberalii vor decide luni, 8 noiembrie, în cadrul unei ședințe a Biroului Politic Național (BPN), dacă vor continua negocierile cu USR sau cu PSD pentru formarea unei majorități care să dea noul guvern. Liderul PNL a precizat că discuțiile purtate cu social-democrații au fost bune și s-a declarat dezamăgit de o declarație făcută de Dacian Cioloș.

În Partidul Național Liberal, așa cum știți, am discutat cu cele două partide, vom merge în PNL cu concluziile, iar decizia o va lua PNL, nu o va lua președintele PNL”, a declarat Florin Cîțu, în cadrul unei declarații de presă susținută vineri, menționând că ședința Biroului Politic Național va avea loc luni.

Președintele PNL a amintit că discuția dintre echipa de negocieri a liberalilor și cea a social-democraților a fost „bună”.

„Nu putem peste noapte să spunem că totul e roz între PNL și PSD, dar suntem responsabili. Ne uităm la cea mai bună soluție pentru PNL și pentru România”, a spus liderul liberalilor.

Cîțu a precizat că varianta solicitată de PSD, aceea a unui premier prin rotație schimbat la 18 luni, „e pe masă” și că va fi discutată de liberali.

În ceea ce privește negocierile cu USR, liderul PNL s-a declarat dezamăgit de o declarație făcută de Dacian Cioloș, care a precizat că varianta în care liberalii îl vor propune premier tot pe Florin Cîțu este „o glumă”.

N-am înțeles, când am avut o discuție bună cu cei de la USR, dar ieri (n.r. joi) am văzut o declarație care iarăși pune sub umbră autoritatea președintelui PNL. E complicat să negociezi cu cineva care spune că atunci când vorbești de președintele PNL ar fi o glumă să fie premier”, a spus Cîțu.

Florin Cîțu a mai dat asigurări că UDMR va face parte din viitorul guvern, indiferent de partidul cu care liberalii se vor alia.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com