Thursday, April 25, 2024
Jurnalism corect


PNL Sector 1 a anunțat că se va abține la proiectele inițiate de Clotilde Armand și i-a cerut primarului să publice raportul Curții de Conturi / Reacția edilului

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 12 august 2022

Consilierii PNL Sector 1, prin vocea președintelui de filială, ministrul Sebastian Burduja, au anunțat vineri, 12 august, că se vor abține la toate proiectele inițiate de primarul Clotilde Armand și i-au cerut edilului să publice raportul Curții de Conturi pentru a-și asuma public „abaterile flagrante de la lege”.

Ne dezicem complet de acţiunile abuzive şi ilegale ale primarului, pe care, de altfel, le-am semnalat în zeci de rânduri. Mai mult, cerem din nou instituţiilor abilitate să cerceteze faptele grave ale primarului sectorului 1, care blochează abuziv toate proiectele iniţiate de Partidul Naţional Liberal. Pe cele depuse nu le aduce la vot în termenul prevăzut de lege. Pe cele deja votate nu le pune în practică”, a declarat Sebastian Burduja, potrivit unui comunicat al PNL Sector 1, citat de News.ro.

Șeful liberalilor din sector susține, în schimb, că aleșii locali vor continua să reprezinte cetățenii Sectorului 1 cu „demnitate și responsabilitate”.

Din nou şi din nou o somăm public pe Armand să înceteze circul şi ilegalităţile şi să înceapă să facă treabă pentru bucureşteni. Se poate la sectorul 6, se poate chiar şi la sectorul 2, la colegul dânsei de partid, domnul Radu Mihaiu. Doar la sectorul 1 nu se poate nimic în afară de scandal isteric. Au trecut doi ani, e deja mult prea mult”, a adăugat ministrul liberal.

PNL Sector 1 a făcut și o listă a măsurilor pe care le solicită „urgent” de la Clotilde Armand:

  • „Publicarea imediată a raportului integral al Curţii de Conturi.
  • Un plan de măsuri cu termene asumate, pentru intrarea în legalitate a acţiunilor primarului, inclusiv identificarea vinovaţilor şi sancţionarea lor.
  • Deblocarea tuturor proiectelor PNL ţinute în sertarul primarului (lista cu proiectele şi zilele de întârziere este anexată).
  • Punerea în practică a tuturor proiectelor PNL votate în Consiliul Local (lista cu aceste proiecte şi cu zilele scurse de când au fost votate este anexată)”

Clotilde Armand a avut o reacție mai mult ironică la adresa lui Sebastian Burduja, făcând aluzie la contractul semnat de fostul primar PNL, Andrei Chiliman, cu societatea Romprest, despre care edilul spunea că a provocat „criza gunoaielor din sector”.

PNL Sector 1 a anunţat prin ministrul Cercetării și al Digitalizării că se abţine de la toate voturile din ședința de Consiliul Local mai puțin de la cele care privesc bani mai mulți pentru societatea Romprest”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Totodată, primarul Sectorului 1 a publicat o listă cu proiectele respinse „a zecea oară” de consilierii liberali.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: PNL Sector 1: Curtea de Conturi a confirmat că primarul Clotilde Armand a încălcat legea în mod repetat / Reacția edilului UPDATE

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *