Wednesday, July 3, 2024
Jurnalism corect


PNL a pierdut șase consilii județene în fața PSD. Într-un singur loc PNL ar putea recupera șefia CJ de la PSD

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 10 iunie 2024

PNL pierde teren în fața PSD. În ciuda datelor preliminare care îi plasează cu scor de circa 28% la nivel național, liberalii au pierdut alegerile pentru șase consilii județene pe care în prezent le controlează. 

În județul Timiș, unde funcția de președinte al CJ era deținută de Alin Nica, PNL l-a susținut, în urma unei înțelegeri, pe social-democratul Alfred Simonis, care a câștigat alegerile cu 42,3%.

În Caraș Severin, actualul președinte al CJ, Romeo Dunca (PNL), a trebuit să se recunoască învins în fața lui Florin Hurduzeu (PSD), care a înregistrat 44,8% dintre voturi.

Un alt eșec de răsunet pentru liberali a fost în județul Suceava. Acolo, după trei mandate la șefia CJ, Gheorghe Flutur a pierdut alegerile pentru un nou mandat, după ce a fost devansat de către Gheorghe Șoldan (PSD).

În Prahova, „baronul” PNL Iulian Dumitrescu, urmărit penal de DNA pentru luare de mită, a pierdut alegerile în fața lui Virgiliu Nanu (PSD).

Un alt județ pe care liberalii sunt pe cale să îl piardă este Vrancea. Aici, aceștia au deținut șefia Consiliului Județean prin Cătălin Toma până în luna februarie, atunci când acesta și-a pierdut viața. Locul său ar urma să fie luat de Nicușor Halici (PSD), care are un avans de aproximativ 1.400 de voturi în fața lui Dragoș Ciubotaru (PNL).

De asemenea, social-democrații vor pune mână și pe șefia CJ Maramureș, deținută în prezent de PNL. Gabriel Zetea, care a mai ocupat această funcție în trecut, este credita cu un avans de circa 13.000 de voturi în fața contracandidatului său de la PNL, Gabriel Ștețco.

Într-un singur județ liberalii și-ar putea lua într-un fel revanșa în fața PSD. În Botoșani, președintele clubului de fotbal FC Botoșani, Valeriu Iftimie, candidat din partea PNL, are un avans de doar 104 voturi în fața social-democratului Lucian Trufin.

Prin urmare, dacă nu vor fi răsturnări de situație în următoarele ore, situația consiliilor județene se prezintă astfel: 25 – PSD, 12 – PNL și 4 UDMR.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW