Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


PNL a decis să aibă candidat propriu la alegerile prezidențiale

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 14 iunie 2024

Liderii filialelor judeţene ale Partidului Național Liberal au votat vineri, în unanimitate, ca partidul să aibă candidat propriu la alegerile prezidențiale, programate să aibă loc în luna septembrie. Cel mai probabil acesta va fi președintele PNL, Nicolae Ciucă. 

„Am avut o analiză a rezutatelor şi, sigur, am plecat de la datele pe care le avem astăzi de la BEC. Discutăm despre scorul politic al PNL, de peste 30%, şi un număr de 2,5 milioane de voturi. Acest vot totodată reconfirmă PNL ca fiind cel mai puternic partid de dreapta din România. Am avut dialog şi am lăsat fiecare preşedinte de filială să-şi exprime propria analiză, propriul punct de vedere. La final am avut o discuţie legată de perspectiva alegerilor viitoare. Am avut dialog şi am lăsat fiecare preşedinte de filială să-şi exprime propria analiză, propriul punct de vedere. La final am avut o discuţie legată de perspectiva alegerilor viitoare”, a declarat, vineri, liderul PNL, Nicolae Ciucă.

PSD și PNL caută în aceste zile să își desemneze candidații la alegerile prezidențiale. Atât Marcel Ciolacu cât și Nicolae Ciucă au lăsat de înțeles că își doresc funcția supremă în statul român, însă fiecare ar dori să își maximizeze șansele de câștig cu susținerea ambelor partide. În tot acest timp, deși nu și-a anunțat oficial intenția de a candida, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, se află într-o campanie electorală mascată. El și-ar dori susținerea PSD, partid pe care l-a condus în trecut, însă este extrem de prost perceput de mai mulți lideri ai partidului.

Marcel Ciolacu le arată pisica liberalilor

Premierul Marcel Ciolacu, a lăsat de înțeles că PSD l-ar putea susține pe Mircea Geoană la alegerile prezidențiale, dacă partidul nu ajunge la un acord cu PNL pentru un candidat comun.

„Domnul Geoană nu e din afara partidului, a fost preşedintele PSD, cred că cel mai longeviv până la mine, preşedinte al PSD”, a declarat Ciolacu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii