Monday, July 1, 2024
Jurnalism corect


Planurile Mirunei Pascu să-l scoată pe fiul său din arest: Eu vreau să-ți fac dosar medical/Interesul nostru e să prelungim procesul cât mai mult

By Dragomir Georgiana , in Justitie Stirile zilei , at 16 septembrie 2023 Etichete: , , ,

Miruna Pascu, mama tânărului care a accidentat mortal doi studenți în stațiunea 2 Mai, (n.r. fiind sub influența drogurilor) se află în arest preventiv, pentru 30 de zile, după ce procurorii DIICOT și judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București au ajuns la concluzia că a amenințat-o pe Rebeca, minoră,(n.r. prietena lui Vlad Pascu) că va furniza presei informații compromițătoare, dacă va spune că s-a drogat împreună cu fiul său.

Din convorbirile interceptate de procurori, probe autorizate de instanță,  mai rezultă că Miruna Pascu și fiul său, aflat în arest preventiv, discutau frecvent despre cursul procesului. Planul Mirunei Pascu era să îi facă dosar medical fiului său și să-l trimită în afara țării, să tergiverseze procesul penal din România, astfel încât să răspundă penal doar pentru „accident”, însă, cu „circumstanța” atenunantă că se poate reabilita.  Din discursul Mirunei Pascu reiese că fiul său a locuit în ultimii cinci ani la tatăl său, Claudiu Pascu, cel care ar fi fost mai „permisiv”. De asemenea, se arată intrigată că Rebeca le-a spus anchetatorilor că îi oferea  Xanax (n.r. medicament care se eliberează de medicul specialist, pentru stări de anxietate)pe post de drog fiului său. Ea susține că aceste medicamente îi erau prescrise lui Vlad în urma depresiei ,după ce ar fi fost părăsit de o iubită, în prima parte a adolescenței.

Pascu Miruna Vedem. Ți-am zis, eu vreau să-ți fac dosar medical să te trimită la (n.l. neinteligibil)  Rahova. Să te trimită pe aici pe Rahova. Vedem.

VLAD: Pe Rahova?

PASCU MIRUNA: Da. Este centru de tratare de dependențe, dar vedem, ți=am zis că n-am… (n.l. neinteligibil, vorbesc suprapus)

VLAD: (n.l. neinteligibil)  cu dependențe și cu o boală, pe caz de boală să mă țină pe spital.

PASCU MIRUNA: E cel mai bun centru…adică cel mai curat și așa, e cel pe care-l prezintă ăștia când vin oficial de afară. Dar îți repet, eu nu am prea multe relații în domeniu ăsta și nici prea multe cunoștințe. M-a ferit Dumnezeu…

VLAD: Mbine…

PASCU MIRUNA: Primul lucru pe care tre să-l fac, e să fac dosar medical. Cu siguranță tre să-ți fac în primul rând dosar medical și dup-aia încet, încet.

PASCU MIRUNA: …deci ți-am zis, se pot face multe lucruri dup-aia și mai ales dacă îți vezi de treaba ta și nu intri într-o…și o să am grijă ca să fii ok, adică în privința asta de protecție, de alea, de alea…nu tre să-ți faci probleme. Dacă o să-ți vezi de treaba ta, poți să folosești și timpul ăsta cumva ca să…

Apare în discuții „procurorul Niț” . Miruna Pascu era foarte interesată de posibilitatea ca fiul său să nu stea în arest preventiv

Procurorii au mai interceptat convorbiri cu o persoană cu  numele „Adrian”, care ar fi urmat să-i dea informații de la un procuror cu privire la condițiile viitoare de executare a pedepsei de către fiul său, Vlad Pascu.

ADRIAN: Eu am vorbit, am..a zis unul că a găsit o..să vedem o …la procurorul Niț…(n.l. neinteligibil)  să vedem. O să vedem poate am vreun răspuns.

PASCU MIRUNA: Tre să mă interesez că…nici pe preventiv nu-l ține mult, sau îl bagă pe preventiv pe penitenciar.

Miruna Pascu, către fiul său: Să-ți faci niște scenarii în mintea ta și să vorbim pe ele

PASCU MIRUNA: Mami, cu siguranță v-om găsi. Ideea este că, îți repet… Ăăă… Vreau să conștientizezi lucrurile așa cum sunt. Exact așa cum sunt. Și să te gândești și tu să faci niște scenarii în mintea ta, și să discutăm pe ele. Apropo, de tine cu perioada, cu pușcăria. Vezi, că trebuie să ne gândim foarte serios la două probleme. Chestia aia cu recunoașterea este evidentă, și mai este cealaltă. Pe care o să o mai discutăm când ne vedem, la care lucrează deja avocații. Să găsim niște soluții pentru problema cu DIICOT-ul.

VLAD: Aia e importantă.

PASCU MIRUNA: Da, știu. Și deține numai de tine, că eu aici nu am nicio carte în mână. Nu știu nimic, nu pot să fac nimic. Deci, tu trebuie să le faci. Tu trebuie să te gândești. Și trebuie să te gândești împreună cu ei. Și o să discutăm chestiile astea începând de săptămâna viitoare. Sigur că e important.

VLAD: Aha.

PASCU MIRUNA:  E chiar foarte important.

VLAD:  Tu zici de al doilea dosar?

PASCU MIRUNA:  Da. E foarte important acolo să facem niște chestii.

VLAD: Da. Asta clar. Dar,…

PASCU MIRUNA: Dar, alea nu vor fi folosite în dosarul ăla. Ca să mă înțelegi.

VLAD:  … altă circumstanță… de așa…

PASCU MIRUNA: Ălea vor fi folosite și-n dosarul mare.

VLAD:  Da.

PASCU MIRUNA: Dacă… Dacă, noi putem să… Dacă, procesul te dă pe domiciliu, interesul nostru ar fi să-l prelungim cât mai mult. M-ai înțeles?

Tatăl lui Vlad Pascu este sub control judiciar pentru nerespectarea regimului minuțiilor și cercetat penal pentru vătămare corporală, după ce ar fi lovit ușor cu motocileta un grup de jurnaliști aflați în fața DIICOT.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

CITEȘTE ȘI:  Cum a încercat Miruna Pascu să o convingă pe prietena fiului său mintă procurorii: Le zici că făceați mișto pe net. Nu le zici nimic

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW