Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Piedone, la ieșirea din închisoare: Îmi voi duce mandatul până la capăt. Piedone n-o muritu’, doar puțin s-o odihnitu’

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 21 iunie 2023 Etichete: , , ,

Cristian Popescu Piedone a făcut declarații, miercuri, 21 iunie, la eliberarea din penitenciarul Jilava, după ce a stat în închisoare puțin peste 1 an. Fostul primar al Sectorului 5 a spus în repetate rânduri că este nevinovat, dar și că se întoarce la primărie și își va duce mandatul până la capăt. Piedone a fost aplaudat și aclamat de susținătorii care l-au așteptat la poarta închisorii. 

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație (ÎCCJ) au decis, miercuri, 21 iunie, achitarea și eliberarea din închisoare a fostului primar Cristian Piedone, acuzat de abuz în serviciu în dosarul „Colectiv”. Piedone a fost condamnat în mai 2022, la patru ani de închisoare, dintre care a executat un an și o lună.

„În 30 de ani de administrație, să îmi zică mie orice politican din România, din lume, că e fată mare. Fiecare cu păcatele lui. Eu din păcate am răspuns de păcatele altora (…)  voi fi repus in funcție, îmi voi duce Sectorul (aplauze pe fundal) până la capăt. Mă voi gândi ce am de făcut în viitorul meu. A mă bate cu trecutul, îmi ard prezentul. Am crezut, cred în Dumnezeu, cu ea am intrat, cu ea am ieșit (arată crucea). Am zis «Doamne, dacă este dreptate luminează mințile judecătorilor»

Dacă copiii mei erau acolo în acea seară și mureau, susțineam în continuare că sunt nevinovat (…) Nici astăzi … cum intrăm domnule în cluburi?! Pe declarație pe proprie răspundere, de o pagină. Și mă întrebați pe mine?! N-aveam ce să previn. Cum să previn?! Credeți că eu m-am dus să măsor? Păi tu dacă bagi la tine în casă 100 de inși, vine primarul să te întrebe de ce ai luat foc la tine în casă cu 100 de inși”, a declarat Piedone.

Piedone a precizat că nu va cere despăgubiri morale, pentru că „statul e cum e, dator”.

„Sa nu mă întrebați «Veți cere despăgubiri morale?» Nu voi cere, și așa statul e cum e, dator (…)”, a mai spus fostul edil al Sectorului 5.

În final, acesta a avut și un mesaj pentru adversarii de la Primăria Sectorului: „Piedone n-o muritu’, doar puțin s-o odihnitu’”.

Amintim că Prefectura Capitalei a publicat un comunicat în care arată că prefectul Toni Greblă va emite Ordinul prin care Cristian Popescu Pierdone va reveni în funcția de primar al Sectorului 5. Detalii aici.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii