Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Piedone anunță că nu se retrage din cursa electorală: „Îmi pare rău pentru toate ofertele care mi s-au pus”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 6 iunie 2024

După ce mai multe publicații au relatat joi despre o posibilă retragere a sa din cursa pentru funcția de primar al Capitalei, Cristian Popescu Piedone a ieșit joi într-o conferință de presă pentru a infirma zvonurile. 

„Îmi pare rău pentru familia mea, pentru copiii şi nepoţii mei care au fost hăuituiţi, batjocoriţi. Îmi pare rău pentru Nicuşor Dan şi Gabriela Firea, cei care şi-au făcut calcule politice privind retragerea mea din competiţia electorală. Îmi pare rău pentru toate ofertele care mi s-au pus pentru a renunţa la această bătălie electorală. De aceea, astăzi vă anunţ, cu regret pentru unii, dar cu fericire pentru alţii, au dat toţi joia retragerii lui Cristian Popescu Piedone. Nu, Cristian Popescu Piedone nu se retrage, Cristian Popescu Piedone merge la bătălie, Cristian Popescu Piedone va fi viitorul primar general al Capitalei. Contrar tuturor intereselor politice la care am fost supus, ameninţat, batjocorit, ofertat. Dumneavoastră, cetăţeni ai Bucureştiului, vă luaţi sau nu oraşul înapoi”, a declarat Cristian Popescu Piedone, potrivit News.ro.

Înainte de a intra în cursa electorală, primarul Sectorului 5 a declarat că nu va face acest lucru dacă Gabriela Firea va candida. Ulterior, în contextul în care PSD și PNL îl pregăteau pe Cătălin Cîrstoiu, Piedone și-a anunțat candidatura, la care nu a mai renunțat în cele din urmă, chiar dacă în cursă a intrat fosta primăriță a Capitalei.

La începutul campaniei cei doi au evitat să se atace, în condițiile în care, potrivit analiștilor, concurează cam pe același segment de electorat, strategie pe care ulterior au abandonat-o.

Piedone și Firea sunt legați în teorie de legătura pe care ambii o au cu Dan Voiculescu, patronul trustului Intact. Primarul Sectorului 5 conduce PUSL, partidul fondat de Voiculescu, în timp ce Firea este fostă angajată a acestuia la trustul Intact.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii