Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Pfizer și BioNTech cer autorizarea de urgență a vaccinului împotriva COVID-19

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 21 noiembrie 2020

Pfizer a anunțat că a depus o cerere la Agenția Americană a Medicamentului (FDA), pentru a autoriza de urgență punerea pe piață a vaccinului anti COVID-19 dezvoltat în colaborare cu BioNTech, relatează Reuters.

Cele două companii au anunțat, miercuri, că eficiența vaccinului dezvoltat de acestea este de 95%, după ce au finalizat studiile. În plus, laboratoarele farmaceutice susțin că vaccinul nu ar avea efecte secundare.

Strategia de vaccinare anti-COVID, publicată săptămâna viitoare

Klaus Iohannis a anunțat, marți, că strategia de vaccinare anti-COVID 19 va fi publicată săptămâna viitoare și a precizat că doctorul Valeriu Gheorghiță va fi coordonatorul campaniei la nivel național.

Am avut astăzi cea de-a treia şedinţă cu autorităţile şi experţii în domeniu pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. România, ca parte a acordurilor europene, trebuie să fie pregătită pentru a gestiona această campanie. După elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID 19 care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autorităţile au început implementarea acestei strategii. A fost desemnat un coordonator al campaniei la nivel naţional în persoana domnului doctor Valeriu Gheorghiţă”, a anunţat Klaus Iohannis.

Cine este Valeriu Gheorghiță

Doctorul Valeriu Gheorghiță este locotenent colonel medic la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din Capitală. Acesta este coordonatorul politicii de utilizare a tratamentului cu antibiotice la nivelul spitalului.

În anul 2013 a obținut titlul de doctor în Științe Medicale cu o lucrare ce a fost coordonată de Adrian Streinu-Cercel.

CITEȘTE ȘI: Sondaj: Aproape 40% dintre români spun că nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19. Tinerii și persoanele cu studii primare, cele mai sceptice categorii

Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Prepel

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *