Saturday, September 30, 2023
Jurnalism corect


Peste 50 de centre de evaluare destinate copiilor cu viroze respiratorii, înființate de Ministerul Sănătății

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 decembrie 2022 Etichete: , ,

Ministerul Sănătății a anunțat joi, 8 decembrie, că a înființat 59 de centre de evaluare destinate copiilor care se confruntă cu viroze respiratorii, pentru a reduce aglomerația și timpul de așteptare din Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor.

Copiii care au simptome de viroza respiratorie vor fi evaluați clinic de către medicul de familie și, după caz, clinic, imagistic și biologic de medicii specialiști din centrele de evaluare. Acestea au spații special destinate, cu circuite funcționale corespunzătoare

Copiii a căror simptomatologie persistă mai mult de 3-5 zile sau cei la care se agravează sub tratamentul deja administrat vor fi îndrumați de medicul de familie către centrele de evaluare pediatrică”, a indicat Ministerul Sănătății, potrivit unui comunicat de presă.

Medicii de familie sau centrele de evaluare vor îndruma către spitale doar copiii cu simptomatologie severă sau pe cei cu factori de risc.

Lista centrelor poate fi accesată aici.

Decizia Ministerului Sănătății vine pe fondul informațiilor potrivit cărora în acest an este cel mai agresiv sezon al virozelor în rândul copiilor din ultimul deceniu, iar spitalele care tratează copii se confruntă cu un număr ridicat de astfel de cazuri.

Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com