Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Peste 40 de judecători, pensionați dintr-un foc

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 21 ianuarie 2021

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, joi, cererile de pensionare transmise de 45 de judecători, după ce ministrul Justiției a anunțat că va propune creșterea vârstei de pensionare pentru magistrați, dar, ulterior, s-a răzgândit.

La finalul anului trecut, Stelian Ion a vorbit despre posibilitatea creșterii vârstei de pensionare a magistraților.

Există multe cereri de pensionare care pe mine mă îngrijorează. De asemenea, pe viitor este foarte clar faptul că vom face o discuţie şi vom propune creşterea vârstei de pensionare astfel încât un magistrat să nu mai poată ieşi la pensie la 48 de ani. Cu tot respectul, cred că abia de la această vârstă magistraţii sunt în toată puterea, au experienţă deplină şi pot da cel mai mult justiţiei”, a declarat Stelian Ion pe 31 decembrie.

Ulterior, ministrul Justiției a anunțat că renunță la ideea creșterii vârstei de pensionare a magistraților. În plus, Stelian Ion afirma că va cere abrogarea pensionării anticipate a magistraților.

În urma analizei pe care am făcut-o cu privire la subiectul vârstei de pensionare a magistraților, am ajuns la concluzia că nu este oportună creșterea vârstei de pensionare a acestora, însă voi propune abrogarea textului de lege adoptat în anul 2018 referitor la pensionarea anticipată, care ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 Ianuarie 2022.

Prioritatea pe termen mediu va fi aceea de a găsi soluții pentru încurajarea oamenilor să rămână de bunăvoie în sistem, să contribuie cu experiența lor la îmbunătățirea calității actului de justiție și să se simtă pe deplin apreciați pentru munca pe care o depun”, a afirmat Stelian Ion, la o săptămână de la prima declarație.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *