Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Peste 1 500 de șoferi prinși în ultimele șapte zile în timp ce conduceau pe drumurile din România sub influenţa alcoolului sau a drogurilor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 24 iunie 2020 Etichete: , , ,

În perioada 15-22 iunie au fost constatate peste 1.500 de cazuri de șoferi care conduceau pe drumurile publice din România sub influența alcoolului sau a substanțelor psiho-active.  

“Poliţia Română a acţionat, pe parcursul a 7 zile, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse din cauza conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. Polițiștii au constat peste 1.500 de contravenții și infracțiuni privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

În perioada 15-22 iunie a.c., poliţiştii rutieri au acţionat, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor cauzate de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive”, arată un comunicat al Poliției Române.

Acțiunea de control a polițiștilor face partedin calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L. pentru anul 2020.

Astfel, au fost făcute 61.370 de testări pentru stabilirea concentraţiei de alcool în aerul expirat ori a consumului de substanțe psihoactive.

Au fost constatate 1.480 de contravenții și infracțiuni privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului și 39 de infracțiuni pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive.

Exemple date de polițiști

  • La data de 19 iunie a.c., polițiștii au depistat în trafic, în județul Brașov, un bărbat care ar fi condus sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat) și cu permisul de conducere reținut. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.
  • La aceeași dată, un alt bărbat a fost reținut după ce ar fi condus un autoturism, în județul Brașov, sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără să dețină permis de conducere.
  • La data de 22 iunie a.c., polițiștii din județul Mureș au depistat în trafic, trei bărbați din Târgu-Mureș, bănuiți că ar fi condus sub influența substanțelor psihoactive. Cei în cauză au fost conduși la o unitate spitalicească, în vederea prelevării de probe biologice.

sursa foto: Inquam Photos / Raul Giuglea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *