Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Percheziții în dosarul permiselor false / 52 de persoane au fost deja trimise în judecată

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 octombrie 2020 Etichete: ,

Procurorii DIICOT Ploiești au efectuat percheziții pe raza a 19 județe și a municipiului București la membrii unei grupări care ar fi sprijinit o rețea ce ar fi instrumentat obținerea ilegală de permise de conducere românești, prin preschimbarea unor permise contrafăcute eliberate de autorităţi din alte state. În acest dosar au fost, deja, trimise în judecată 52 de persoane.

Procurorii au efectuat, miercuri, 41 de percheziții pe raza a 19 județe și a municipiului București, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de aderare la un grup infracțional organizat, instigare la fals intelectual, participație improprie la fals intelectual, dare de mită, instigare la dare de mită, participație improprie la acces ilegal la un sistem informatic, participație improprie la fals informatic, uz de fals și complicitate la uz de fals.

Persoanele vizate de perchezițiile procurorilor ar fi sprijinit o rețea infracțională prin efectuarea unor operațiuni de transmitere a datelor care urmau a fi înscrise în permisul de conducere și persoane care în mod fraudulos au obținut permise de conducere în mod ilegal, prin intermediul serviciilor prestate de către membrii grupării.

CITEȘTE ȘI: Pericol pe șosele | Zeci de șoferi ar fi obținut permise false deși nu știau că conducă. Descinderi în mai multe județe și în Capitală

DIICOT a trimis, până acum, în judecată 52 de persoane în acest dosar.

În cauza instrumentată de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au fost întocmite până în prezent 3 rechizitorii prin care au fost trimise în judecată un număr de 52 de inculpați”, se arată în comunicatul emis de DIICOT Ploiești.

Scopul grupului l-a reprezentat obținerea de venituri ilicite prin înlesnirea obţinerii contra-cost și în mod fraudulos a unor permise de conducere pentru mai mulţi cetăţeni români care nu posedau competențele necesare obținerii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România.

Persoanele interesate de obținerea unor permise de conducere puneau la dispoziția membrilor grupării datele de identificare personale, o fotografie și un specimen de semnătură, care erau transmise în străinătate pentru întocmirea permiselor. Ulterior, documentele realizate fraudulos erau expediate în România, iar cetățenii români care intrau în posesia acestora se prezentau la serviciile de profil pentru preschimbarea permiselor de conducere străine cu permise de românești.

Suma totală achitată de un beneficiar al unui astfel de permis se ridica la aproximativ 3.000 euro, aceasta reprezentând diferite comisioane percepute de cetățenii români și străini implicați.

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 73136 additional Information on that Topic: mainnews.ro/perchezitii-in-dosarul-permiselor-false-52-de-persoane-au-fost-deja-trimise-in-judecata/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW