Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Percheziții acasă la Alfred Bulai, sociologul de la SNSPA acuzat de comportament inadecvat față de studente

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 4 septembrie 2024 Etichete: , ,

Casa lui Alfred Bulai, sociologul de la SNSPA, va fi percheziționată astăzi.

Conform unor surse judiciare, miercuri au fost efectuate trei percheziții domiciliare, vizându-l pe sociologul Alfred Bulai și alte două persoane.

În cadrul anchetei legate de SNSPA, miercuri au fost executate trei mandate de percheziție domiciliară la locuința lui Alfred Bulai, precum și la alte două persoane, printre care Corina Benga, asistenta acestuia, și fosta soție a sociologului.

Sursele judiciare au indicat că Bulai va fi audiat în cursul după-amiezii la Secția 2.

Săptămâna trecută, o studentă de la SNSPA a fost audiată în calitate de martor în dosarul ce îl vizează pe profesorul universitar Alfred Bulai.

În aceeași anchetă, au fost audiați mai mulți martori și victime, inclusiv asistenta sa, Corina Ioana Benga. De asemenea, printre cei audiați se numără și Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Științe Politice de la SNSPA. Pe 20 august, acesta a declarat că nu era la curent cu incidentul în care o studentă ar fi fost „înfometată în timpul stagiului de practică” și că „este singurul stagiu de practică de la facultate pentru care nu avem rapoarte disponibile”.

Sociologul și analistul politic Alfred Bulai, în vârstă de 61 de ani, este acuzat de comportament inadecvat față de studente, fiind acuzat că le-a solicitat să se dezbrace în fața lui în timpul unor sesiuni de feedback academic.

Poliția Capitalei a deschis un dosar penal pentru „folosirea funcției în scop sexual,” iar Alfred Bulai a fost suspendat din toate funcțiile și activitățile didactice la SNSPA.

foto: Inquam Photos / Mălina Norocea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW