Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Bărbat din Capitală reținut după ce ar fi tras cu pistolul airsoft într-un tramvai

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 26 ianuarie 2024 Etichete:

În data de 25 ianuarie 2024, polițiștii de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 4 Poliție au efectuat o percheziție domiciliară, după ce un bărbat ar fi tras cu un pistol airsoft într-un tramvai, în geamul unui balcon și în ferestrele a două magazine.

Potrivit DGPMB, în data de 27 decembrie 2023, Secția 4 Poliție a primit o sesizare prin intermediul sistemului 112 de la un bărbat, care a semnalat că două persoane au efectuat focuri cu un pistol tip airsoft într-un tramvai situat pe un pasaj din Sectorul 1.

La data de 14 ianuarie 2024, aceeași subunitate a înregistrat plângerea reprezentantului unei societăți de transport în comun. Acesta a relatat că un obiect contondent aruncat din exterior a cauzat distrugerea geamului unei uși batante a unui tramvai, staționat într-o stație din sectorul menționat.

Tot în aceeași zi, Secţia 4 Poliţie a primit o sesizare prin intermediul sistemului 112 de la o femeie cu domiciliul în Sectorul 1. Aceasta a semnalat că un geam al balconului său a fost distrus.

În urma verificărilor efectuate de către politiști, s-a mai constatat distrugerea geamurilor a două magazine, unul situat la parterul blocului respectiv, iar un altul situat la parterul unui bloc din proximitate.

Potrivit anchetatorilor, toate faptele ar fi fost comise de către un bărbat, în vârstă de 46 de ani.

„În vederea probării activității infracționale a bănuitului, la data de 25 ianuarie 2024, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, fiind identificate mai multe obiecte pe care acesta le-ar fi folosit la comiterea faptelor.

Bărbatul a fost depistat și condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 4 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere în formă continuată.”, conform DGPMB,

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii