Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Pedeapsă cu închisoare pentru o postare despre coronavirus. Ce conține mesajul viralizat pe Facebook

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 31 mai 2020 Etichete: , , ,

Un taximetrist din Singapore a fost condamnat la patru luni de închisoare după ce a îndemnat, printr-un mesaj pe Facebook, ca cetățenii să-și facă provizii în contextul impunerii unor noi restricţii de circulație, potrivit Reuters, citata de Agerpres.

Autorităţile au considerat că mesajul taximetristului răspândeşte panică.

„Mai bine v-aţi face provizii pentru următoarea lună”, a scris Kenneth Lai Yong Hui, un taximetrist de 40 de ani din Singapore, într-un comentariu postat pe un grup de Facebook.

Bărbatul a adăugat că guvernul intenţionează să închidă restaurantele şi cafenelele, iar supermarketurile vor funcţiona doar două zile pe săptămână.

Mai mulți membri ai grupului au ripostat și l-au îndemnat pe bărbat să nu mai răspândească zvonuri false.

Ca urmare acestui eveniment, poliția a primit, pe 20 aprilie, o plângere pe numele bărbatului, conform Reuters.

Taximetristul a şters comentariul după 15 minute, însă procurorul public a cerut o pedeapsă exemplară, pentru a-i descuraja şi pe alţi utilizatori de Facebook să transmită astfel de mesaje.

Kenneth Lai Yong Hui a primit, miercuri, o pedeapsă de patru luni de închisoare.

Autorităţile din Singapore au impus pedepse dure împotriva celor care încalcă regulile de izolare şi răspândesc dezinformări.

„Această luptă psihologică împotriva răspândirii fricii şi isteriei este la fel de importantă ca şi cea pentru a împiedica răspândirea COVID-19„, a susţinut procurorul Deborah Lee în documentul prin care solicita sentinţa cu închisoarea pentru taximetrist.

În Singapore, răspândirea mesajelor pe care autorităţile le consideră false este pedepsită cu o amendă de până la 10.000 de dolari singaporezi (aproximativ 7.000 de dolari americani), cu închisoare pentru o perioadă care să nu depăşească trei ani, sau cu ambele.

sursa foto: Dreams Time

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *