Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Paul al României, interviu pentru presa din Malta: „Nu sunt obișnuit să fiu arestat”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 19 august 2024 Etichete: , ,

După ce a fost eliberat pe cauțiune în luna iulie și pus sub control judiciar, Paul Philippe al României se bucură acum de libertatea de a se mișca, deoarece Curtea de Apel din Malta a respins apelul formulat de statul român în privința condițiilor care i-ar fi fost asigurate în închisorile din România, în cazul unei extrădări. Acesta a fost condamnat definitiv la închisoare în urmă cu patru ani în dosarul de corupție cunoscut sub numele de „Ferma Băneasa”, dar nu se află în România. Recent, Paul al României a acordat un interviu presei malteze, discutând despre arestarea sa și perioada petrecută în detenție.

Prințul Paul-Philippe al României, în vârstă de 75 de ani, a povestit că a ajuns în Malta în aprilie, pentru a participa la un eveniment organizat de Cavalerii de Malta, dar a fost reținut de poliție la hotelul Westin Dragonara din St Julian, conform Times of Malta.

„Nu sunt obișnuit să fiu arestat. Când vii în Malta pentru un eveniment important în care devii mare maestru și invitatul de onoare și ești abordat de patru persoane care spun că ești arestat nu prea e plăcut”, a spus Paul de România, potrivit sursei citate.

Arestarea a avut loc în timp ce se întorcea la hotel după o zi petrecută cu soția sa, Lia Georgia Triff, care a descris momentul reținerii astfel: „A fost neașteptat, deoarece polițiștii erau îmbrăcați în civil și conduceau o mașină nemarcată, așa că nu ne-a fost clar ce se întâmplă”.

Times of Malta a menționat, de asemenea, că în aprilie, Ordinul Suveran Militar de Malta a precizat că prințul nu era membru al organizației și nu fusese invitat la niciun eveniment al acesteia.

„Nu a fost prea rău. Oamenii au fost cumsecade, destul de corecți cu mine… dar este deranjant să ajungi într-un loc frumos precum Malta și să te trezești într-o închisoare”, a spus el. Detaliile despre cazul lui apăruseră la televizor. ”Așa că toată lumea părea să știe cine sunt… (…) acesta a fost norocul”, spune el.

Paul al României nu a obținut eliberarea pe cauțiune inițial, din cauza gravității acuzațiilor de corupție din România, petrecând astfel peste două luni în închisoare, încercând să împiedice extrădarea, relatează Times of Malta. El a descris condițiile din detenție, menționând că a fost ținut împreună cu alți șapte deținuți într-o „cameră destul de mare”, cu acces la o curte pentru exerciții.

foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW