Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Patru copii dintr-un centru de plasament din Iași, diagnosticați cu coronavirus

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 29 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Patru copii dintr-un centru al Direcției pentru Protecția Copilului Iași au fost diagnosticați cu COVID-19. Minorii au 5, 6, 7, respectiv 9 ani. La nivelul centrului de plasament se desfășoară o anchetă epidemiologică.

După ce un băiețel în vârstă de nouă ani a fost diagnosticat cu coronavirus, DSP Iași a demarat o anchetă epidemiologică la centrul de plasament în care locuia copilul.

În total au fost recoltate probe de la 133 de persoane. În urma testelor au fost identificați alți trei copii și un angajat care au coronavirus.

„În momentul de faţă s-au primit rezultatele la un număr de 80 de teste din cele 133 făcute ieri (marți-n.r.). Au ieşit pozitivi trei copii care deja au plecat la Spitalul de Boli Infecţioase şi un angajat care a lucrat în prima tură, până pe 25 ale lunii”, a declarat Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi, citat de Digi24.

Direcţia de Sănătate Publică a declanşat o anchetă epidemologică la un centru de plasament din municipiul Iași după ce un copil în vârstă de nouă ani a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Copilul a fost internat, luni, la Spitalul „Sfânta Maria” din Iaşi pentru dializă. Minorul fusese adus de la un centru de plasament pentru minori cu handicap sever din Iași.

Citește și Anchetă epidemiologică la un centru de plasament din Iași / Un copil a fost diagnosticat cu coronavirus

 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *