Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Câți bani a cheltuit PSD pentru mitingul „tricourilor albe” din 2018/ Cum explică social-democrații sumele cheltuite

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 31 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Partidul Social Democrat a cheltuit peste 2.000.000 de lei pentru organizarea mitingului împotriva abuzurilor din anul 2018. 

PSD a încheiat trei contracte în valoare totală de 2.746.536 de lei cu firma SC Holiday Club, care potrivit presei aparține Elenei Cristina Neagu, soția lui Robert Neagu, cel care deține firma care s-a ocupat de închirierea aeronavelor private pentru partid. În schimbul acestei sume, firma trebuia să se ocupe de Congresul din luna martie, de mitingul abuzurilor din iunie 2018 și de Consiliul Național din decembrie, cel în care s-a cerut ca Guvernul să dea amnistia și grațierea.

„Documentele prezentate pentru verificare nu au fost în stare să certifice realitatea și exactitatea serviciilor prestate și facturate beneficiarului și corelarea acestora cu contractele încheiate”, se arată în Raportul Curții de Conturi care a cerut social-democraților să vină cu noi explicații despre sumele cheltuite pentru aceste evenimente.

Astfel, Congresul PSD din 10 martie 2018 a costat partidul 403.118 lei. În privința mitingului împotriva abuzurilor organizat de partid au fost emise două facturi, una de 1.091.189 lei și alta de 954.472, cu specificația organizare miting iunie 2018.

„Necesitatea și oportunitatea cheltuielilor a fost stabilită de organele de conducere ale partidului politic. Serviciile au fost prestate în totalitate de prestatori și au constat în : servicii pentru organizare Congres PSD din 10.03.2018, servicii organizare Adunare Publică împotriva Abuzurilor din 09.06.2018 și servicii organizare Consiliul Național al PSD din 16.12. 2018. Aceste evenimente au reprezentat  evenimentele majore ale PSD din anul 2018, fiind reflectate corespunzător în mass media”, a explicat PSD pentru Curtea de Conturi.

Totodată, Consiliul Național al PSD din decembrie 2018 a costat partidul 300.000 de lei.

„Documentele prezentate echipei de audit nu conțin date/informații de natură să certifice exactitatea contravalorii serviciilor decontate de partidul politic”, se arată în recomandarea făcută social-democraților de Curtea de Conturi.

Liderii social-democrați nu au dorit să vorbească despre problemele descoperite în urma Controlului Curții de Conturi. Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a precizat doar ca cine „a făcut tâmpenii, să răspundă”.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *