Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Parlamentul European își reduce activitatea din cauza epidemiei de coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 9 martie 2020 Etichete: , ,

Sesiunea plenară a Parlamentului European de săptămâna aceasta va fi redusă la o singură zi, în contextul răspândirii rapide a virusului Covid-19. Astfel, în conferința președinților din Parlamentul European, în care se reunesc liderii de grupuri politice, s-a luat decizia ca sesiunea plenară reunită, care ar fi trebuit să aibă loc la Bruxelles de luni până joi, să fie scurtată.

„Tocmai am ieșit din întâlnirea dedicată președinților grupurilor politice din Parlamentul European. Având în vedere cele mai noi evoluții în cazul Coronavirus, am decis că sesiunea plenară din luna aceasta va avea loc la Bruxelles, nu vor exista sesiuni de vot, iar sesiunea se va încheia mâine seară.
Dezbaterile din cadrul sesiunii plenare se vor reduce și ne vom concentra doar asupra subiectelor urgente, care pot avea un impact foarte mare în viitorul apropiat.

-Coronavirus. Dezbatere despre situația actuală și eforturile de coordonare luate la nivel european și național pentru a stopa răspândirea virusului și a atenua potențialele efecte economice și sociale ale acestuia în Europa.

– Soarta bugetului UE pe termen lung. Renew Europe și Alianța USR PLUS luptă pentru un buget ambițios care trebuie să răspundă angajamentelor UE și provocărilor cu care se confruntă Uniunea Europeană, cum ar fi schimbările climatice, migrația sau securitatea, și să continue să sprijine fermierii, orașele și regiunile din întreaga Europă”, a anunțat Dacian Cioloș.

Parlamentul European a mai decis, de asemenea, să nu își mai țină lucrările programate la Strasbourg, ci doar la Bruxelles.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com