Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Parchetul European a confiscat bunuri de 2,4 milioane de euro în România, în cadrul unei anchete privind importuri frauduloase de combustibil în Italia

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 25 martie 2024 Etichete:

Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruța Kovesi, a pus sechestru pe bunuri în valoare de 2,4 milioane de euro în România, într-o anchetă referitoare la o fraudă transfrontalieră cu TVA, care implică importuri de combustibili pe piața italiană.

„Aceasta se adaugă confiscărilor anterioare executate în Italia, în valoare de 19,9 milioane de euro, care nu au acoperit întregul prejudiciu adus bugetului UE de activitățile frauduloase investigate, estimate la 92 de milioane de euro. Din acest motiv, în momentul în care procurorii europeni delegați de la Bologna au găsit bunurile unuia dintre suspecți aflați în România, au solicitat colegilor din București să le pună sub sechestru, lucru care a fost realizat cu promptitudine, grație modelului operațional al EPPO ca birou unic”, a transmis Parchetul European.

Investigația vizează un grup infracțional condus de trei persoane, care lucrau din Dubai, Miami și Napoli, suspectat că a introdus produse petroliere pe teritoriul italian din rafinăriile din Croația și Slovenia pentru revânzare la prețuri reduse. Combustibilul era vândut către companii din România și Marea Britanie și apoi facturat către companii-fantomă italiene, conform investigației.

18 imobile în București

„În temeiul ordinului judecătoresc, emis de judecătorul de urmărire preliminară al Tribunalului Parma la cererea Parchetului General, oamenii legii au sechestrat 18 imobile situate în București, aparținând suspectului. În plus, au fost înghețate 14 conturi bancare, precum și participații în companii românești, care își desfășoară activitatea în domeniul imobiliar și în sectorul comerțului cu combustibili, toate cu o valoare totală combinată de 2,4 milioane de euro”, explică EPPO.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii