Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Pandele, atac la purtătorul de cuvânt al BOR: Am crezut că este postarea unui membru USR. Patriarhul Daniel să ia atitudine

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 7 iulie 2023 Etichete: , , , , ,

Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, s-a declarat nemulțumit, joi seara, într-o intervenție la România TV, în ceea ce privește presupuse atacuri asupra soției acestuia, Gabriela Firea, în dosarul „azilurilor groazei” din Ilfov. 

Postarea purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe(BOR), Vasile Bănescu, în care sunt „condamnate” abuzurile asupra bătrânilor, l-a înfuriat pe Pandele și a cerut intervenția Patriarhului Daniel. În fapt, Bănescu și-a exprimat opinia pe Facebook despre cruzimea persoanelor care au abuzat vârstnicii din azilurile anchetate, iar presa a asociat mesajului său cu o aluzie la ministru Familiei, Gabriela Firea, după cum Main News a mai relatat.

„Astăzi am citit postarea purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, credeți-mă am crezut că este postarea unui membru USR. Nu întâmplător au apărut aceste atacuri și ele vor continua! Este o regie foarte bine pusă la punct! Dânsul face parte din acest angrenaj foarte bine pus la punct. Eu nu consider că nu sunt un om inteligent sunt un țăran intuitiv. Ceea ce încearcă dumnealui să facă și să spele lucrurile este nimic. Ar trebui ca Patriarhul Daniel să ia atitudine. Dacă nu i-a atitudine înseamnă că este de acord cu ceea ce spune purtătorul de cuvânt al BOR”, a declarat primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, la România TV.

Cum a fost asociată Gabriela Firea cu abuzurile de la căminele de bătrâni din Ilfov

Gabriela Firea a precizat, joi, 6 iulie, că Ministerul Familiei și sora sa, angajată la DGASPC Ilfov nu are atribuții privind controlul căminelor de bătrâni. Firea consideră că aluziile privind implicarea sa directă, prin prisma cunoștințelor în rândul celor care au derulat servicii de asistență socială la centrele anchetate, sunt atacuri lansate de adversarii politici.

„Se încearcă intimidarea mea, compromiterea imaginii mele, scoaterea din viața politică! Care este vina mea? Sunt vinovată că exist? Acum două luni vindeam copiii românilor, iar acum chinui bătrânii! Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse pe care îl conduc nu are atribuții pentru acreditarea și/sau controlul căminelor de bătrâni și/sau a centrelor pentru persoane cu dizabilități. Nici consiliera mea nu cunoștea activitatea centrelor deținute de asociația respectivă”, a precizat ministrul Firea.

Înaintea ședinței de Guvern de vineri, 7 iulie, premieru Ciolacu a cerut demisii în lanț pentru cei care ar fi avut atribuții directe în verificarea căminelor de bătrâni. Mai multe detalii puteți citi aici.

Sursă foto: Facebook 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW