Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Orban anunță că demisionează din PNL: Începând de astăzi, pentru mine, PNL a murit în pat cu PSD

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 22 noiembrie 2021

Ludovic Orban a anunțat luni, 22 noiembrie, că demisionează din Partidul Național Liberal (PNL).

„PSD a revenit la putere, personal sunt în situația extrem de grea de a lua decizia de a intra cu toată forța în opoziția acestui patid. Îmi voi da demisia”, a declarat Orban luni, 22 noiembrie.

Întrebat când își va semna demisia, el a precizat că după ce va avea o discuție cu colegii din partid care l-au susținut până acum, făcând referire la liberalii care au demisionat din grupurile parlamentare ale PNL, urmându-i astfel exemplul.

„Începând de astăzi, pentru mine, PNL a murit. E adevărat, în pat cu PSD. Cine îşi imaginează că va putea vreodată să se reabiliteze este un naiv”, a mai adăugat fostul președinte al PNL.

Orban a mai arătat că PNL se va prăbuși în sondaje și e nevoie de un nou partid:

„E clar că e nevoie de un nou partid, PNL se va prăbuşi în sondaje, e nevoie de un nou partid care să contrabalanseze acest hipopotam. Se spune că răul are loc din cauza pasivităţii celor buni. Dacă astăzi cei 17 preşedinţi de filiale care nu ar fi votat acest ghiveci politic numit USL poate am fi reuşit să oprim acest ghiveci care e sfidarea.

Astăzi PSD a revenit la putere şi PSD practic va face legea de aucm înainte pe foarte mult timp. Îmi voi da demisia din PNL şi voi continuă să fac ceea ce am făcut de 30 de ani să îi reprezint pe oameni în mod onest cinstit pe toţi acei români care cred că adevărat într-un proiect al României. Astăzi PNL şi-a negat întreaga istorie. O majoritate fragilă care asculta de Iohannis a dus partidul într-o înfundătură”, a mai afirmat el, între altele.

Amintim că Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a votat vineri, 12 noiembrie, să propună excluderea fostului președinte al formațiunii Ludovic Orban. La scurt timp după încheierea ședinței, Orban a anunțat că își va înființa un nou partid politic.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW