Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Orban: 6,3% dintre românii care s-au îmbolnăvit sunt copii de vârstă școlară, fără să fie școală

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 august 2020 Etichete:

Premierul României a afirmat, luni, că „dintre românii care s-au îmbolnăvit, procentul elevilor de vârstă școlară este de 6,3%, fără să fie școală”. Acesta a mai precizat că riscurile sunt foarte mici în rândul tinerilor și că „mulți se vindecă fără să știe că au fost infectați”.

Ludovic Orban a spus, la Digi 24, că majoritatea tinerilor nu dezvoltă forme grave la infecția cu SARS-CoV-2.

Riscurile sunt foarte mici. Majoritatea tinerilor nu dezvoltă forme grave, foarte mulți dintre ei nici nu au simptome sau nu le simt, nu le bagă în seamă, mulți se vindecă fără să știe că au fost infectați”, a afirmat Ludovic Orban la Digi 24.

De asemenea, Premierul României a menționat că, dacă apare un caz de coronavirus într-o clasă, cursurile se vor suspenda.

Dacă apare un caz într-o clasă, automat 14 zile se suspendă cursurile în clasa respectivă, se face anchetă epidemiologică. Dacă apar mai multe cazuri, poate 3-5 cazuri într-o şcoală, se pot suspenda cursurile în şcoala respectivă, pe o perioadă de 14 zile. Pentru asta, noi am prevăzut un act normativ, pe care l-am avut deja în dezbaterea guvernului, prin care am stabilit să acordăm ajutorul care a fost dat în perioada stării de urgenţă, 75% din salariu, pentru un părinte, ca să stea, pe perioada în care sunt suspendate cursurile, cu copilul acasă. Deja ne-am gândit la această variantă”, a adăugat acesta.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW