Thursday, July 4, 2024
Jurnalism corect


Orașele europene își iau măsuri de securitate pentru noaptea de Revelion

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 30 decembrie 2023 Etichete: , ,

Europa se pregătește să întâmpine anul 2024 prin implementarea unor măsuri de securitate sporite de Revelion. Polițiștii vor patrula în capitalele europene, unde vor fi impuse controale extrem de stricte. Autoritățile afirmă că aceste măsuri au fost luate preventiv pentru a preveni incidente legate de terorism, în special în contextul conflictului dintre Israel și Hamas.

Germania a asimilat lecțiile învățate din evenimentele de anul trecut. În urma violențelor din noaptea de Revelion, în care 18 polițiști au fost răniți și 103 persoane au fost arestate, Berlinul a implementat măsuri severe pentru a preveni incidente similare. Un amplu dispozitiv de securitate va patrula străzile, iar la Poarta Brandenburg, unde va avea loc spectacolul de artificii, vor fi impuse controale stricte, inclusiv o taxă de intrare de 10 euro.

„Ne pregătim pentru această operațiune de foarte mult timp și lucrăm în strânsă colaborare cu pompierii. Vom aborda o strategie umăr la umăr. Vom participa la unele operațiuni de salvare atunci când aceștia sunt chemați în locurile fierbinți. Vom colabora îndeaproape atât în cazul echipelor de comandă pentru a putea acționa imediat și cu flexibilitate.” a spus Anja Dierschke, purtător de cuvânt al poliției din Berlin.

De asemenea, 90,000 de polițiști și jandarmi vor patrula pe străzile orașelor franceze duminică, având ca scop asigurarea unui revelion fără incidente. În Paris, 6,000 de agenți vor fi pregătiți în principal, unde se anticipă ceremonii impresionante. În pregătirea pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2024, care vor avea loc în capitala franceză, nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la maxim în contextul conflictului dintre Israel și Hamas. Consumul și vânzarea de alcool vor fi interzise în anumite regiuni, iar accesul la zonele de sărbătoare va fi permis doar după un control strict. Se estimează că între 700,000 și 1 milion de persoane vor participa la evenimentele de pe Champs Elysees în noaptea de Revelion, cu peste 1,5 milioane de spectatori în întregul oraș.

Având în vedere îngrijorările legate de posibile atacuri teroriste sau alte situații tensionate, Italia va implementa măsuri speciale de securitate pentru noaptea de Revelion. Utilizarea artificiilor și a altor dispozitive pirotehnice va fi interzisă în centrul istoric al Romei, iar comercializarea și consumul de băuturi și alimente din recipiente și cutii de sticlă vor fi interzise. Amenda pentru încălcarea acestor reguli se va ridica la 200 de euro.

foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW