Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


Opoziția se pregătește de moțiune. PSD cere vot la vedere. Cum răspunde USR PLUS

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 30 septembrie 2021

Joi, 30 septembrie, moțiunea de cenzură depusă de PSD a fost citită în plenul Parlamentului, iar dezbaterea și votul vor avea loc marți, 5 octombrie. În acest context, PSD a cerut, prin vocea prim-vicepreședintelui Sorin Grindeanu, ca parlamentarii să voteze la vedere.

Sorin Grindeanu a scris joi, pe Facebook, într-o postare adresată co-președintelui USR PLUS Dacian Cioloș, că îi așteaptă pe cei din USR PLUS să voteze cu bilele la vedere, așa cum vor vota social-democrații.

„Dacian Cioloș, tot #PSD să îl dărâme de unul singur pe Cîțu ?! Sau doar ați mimat, în grup, ieșirea de la guvernare? Văd ca de la isterie v-ați întors direct în spirala de yoga?! Nu suportați să ascultați ce dezastru ați făcut alături de Superman în 9 luni de guvernare?!

Vă provoc, domnule Cioloș, la mindfulness pentru începători în politică: USR-Plus să mediteze împreună în sala de plen și cu cei de la AUR, când se citește azi #moțiunea PSD! PSD a fost consecvent: a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu! Superman va zbura înapoi acasă! P.S. Vă aștept să votați, ca și PSD, cu bilele la vedere!”, a scris Sorin Grindeanu pe rețeaua socială.

Cum răspunde USR PLUS

Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat pentru Main News, că în partid nu a fost luată momentan o decizie în acest sens, dar toți parlamentarii vor vota pentru căderea Guvernului Cîțu.

„Nu am luat încă o decizie. Voi avea o discuție cu colegii mei parlamentari, cu o zi înainte de moțiune, și vom lua o decizie împreună. Oricum, nu am absolut niciun dubiu, colegii mei vor fi la vot. 80 de voturi USR vor fi pentru căderea lui Cîțu, fără discuții, fără doar și poate.

Noi suntem oameni serioși. Când am zis că îl susținem pe Cîțu, acest Guvern, l-am susținut. Când am zis că nu-l mai susținem, nu l-am susținut. Am zis că votăm moțiunea, o vom vota”, a declarat pentru Main News Ionuț Moșteanu.

Context

Partidul Social Democrat a depus, marți, 28 septembrie, o moțiune de cenzură pentru demiterea Cabinetului Cîțu. Aceasta a fost citită joi, 30 septembrie, și urmează a fi votată în data de 5 octombrie.

Decizia social-democraților a survenit în contextul în care, timp de mai multe săptămâni, s-au opus în Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului stabilirii unui calendar precis pentru votarea moțiunii USR PLUS – AUR, fapt în urma căruia au fost acuzați de coabitare cu liberalii și președintele Iohannis.

CITEȘTE ȘI Orban sugerează că moțiunea va trece: Cîțu e un pion care poate fi sacrificat oricând

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *