Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


ONG-urile din Sibiu au început strângerea de fonduri pentru a cumpăra teste de coronavirus și aparatură pentru secția de terapie intensivă a Spitalului de Urgență

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 martie 2020 Etichete: , ,

Mai multe organizații din Sibiu s-au mobilizat și au anunțat că au început strângerea de donații pentru a achiziționa o mie de teste de coronavirus și echipamente pentru secția de terapie intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență, potrivit unui comunicat publicat de președintele Fundației de Comunitare, Ciprian Ciocan.

„Spitalul Judeţean are nevoie de sprijin financiar pentru a creşte numărul de persoane testate şi a fi pregătit cu o mai bună capacitate de terapie intensivă pentru momentul în care o să începem să primim mai mult cazuri grave. Începând cu această săptămână, la Fundaţia Comunitară Sibiu ne-am resetat priorităţile complet pentru a răspunde crizei în desfăşurare. Vom fi aici ca şi până acum să vă ajutăm să ajutaţi.

 Lucrăm împreună cu Spitalul Judeţean, Consiliul Judeţean, Crucea Roşie – Filiala Sibiu, Vă ajutăm din Sibiu şi mai multe organizaţii din Sibiu pentru a ne pregăti cât mai bine pentru ce urmează. Pentru început ne propunem să cumpărăm 1.000 de teste ce vor putea fi folosite în curând pe noul echipament donat de CON-A şi apoi ne vom concentra pe echipamentele pentru terapie intensivă (ATI). Avem nevoie în continuare de toată susţinerea din lume”, spune Ciprian Ciocan.

Fundația CON-A a anunțat, în urmă cu două zile, că va cumpăra unității medicale tot echipamentul necesar ca să se poată face teste de coronavirus.

 „Fundaţia CON-A donează Spitalului Judeţean Sibiu o linie de testare pentru coronavirus. CON-A, prin Fundaţia pe care o deţine, a decis să se implice şi să dea o mână de ajutor autorităţilor în această criză medicală fără precedent prin care trece întreaga lume. Din acest motiv, Fundaţia a decis să finanţeze achiziţionarea de urgenţă a unei linii de biologie moleculară necesară determinării virusului SARS-COV-2 şi să o doneze Spitalului Judeţean Sibiu”, anunţă Fundaţia CON-A pe pagina de socializare.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com