Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Omul care a adus protestatari cu trenul la mitingul PSD din Piața Victoriei, răsplătit cu șefia CFR Infrastructură

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 15 decembrie 2021

Ion Simu va fi noul director al companiei naționale CFR Infrastructură, acesta urmând să îl înlocuiască în funcție pe Ion Pintea, conform unei decizii a Consiliului de Administrație, notează Club Feroviar.

Acesta va prelua conducerea Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA începând de vineri, 17 decembrie 2021. Ioan Pintea se va întoarce la conducerea Regionalei Brașov a CFR Infrastructură.

Omul care a adus protestatari cu trenul pentru PSD

Membru PSD din 2014, Ion Simu a condus Regionala CFR Timișoara în calitate de director, postură din care s-a și făcut cunoscut. În iunie 2018, nota Press One, la solicitarea președintelui Consiliului Județean Hunedoara de la acea vreme, Mircea Bobora, a suplimentat numărul de trenuri pe ruta Timișoara – București pentru transportarea unor protestatari la mitingul cu care PSD a acaparat Piața Victoriei pentru o zi.

Potrivit Press One, care cita surse neoficiale, firmele care aveau contracte cu Regionala CFR Timișoara ar fi fost informate că trebuie să-și trimită angajații la miting, și că aceștia vor primi câte 100 de lei și o cămașă albă. Tot aceleași au spus că la Regională s-au făcut liste cu angajații care merg cu trenul la mitingul de la București, iar pentru întoarcere li s-ar fi cumpărat bilete la vagonul de dormit, în baza beneficiilor oferite de legitimațiile de serviciu.

Coincidență sau nu, Ion Simu provine din același județ ca actualul ministru al transporturilor, Sorin Grindeanu.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *