Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Olaf Scholz, după atacul de la Solingen: „Acesta este terorism”/ Persoanele care nu au permisiunea să stea în Germania vor fi deportate

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 26 august 2024 Etichete: , ,

Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat luni că va intensifica măsurile de deportare și va lua măsuri pentru a reduce imigrația ilegală, în cadrul unei vizite în orașul Solingen. Aceasta vine la scurt timp după ce, vineri, trei persoane au fost înjunghiate mortal, informează Reuters, citat de Agerpres.

„Acesta este terorism, terorism împotriva noastră, a tuturor”, a declarat Scholz după ce a depus o coroană de flori la locul atacului, în memoria victimelor.

Atacul, care este suspectat de a fi fost comis de un cetățean sirian cu legături cu Statul Islamic, a amplificat dezbaterile în Germania cu privire la politicile de azil și deportare, precum și la infracțiunile violente, în contextul apropiatelor alegeri din septembrie din trei landuri estice.

„Vom face tot ceea ce putem pentru a ne asigura că aceia care nu pot şi nu au permisiunea să stea în Germania sunt repatriaţi şi deportaţi”, a spus cancelarul.

El a calificat suspectul drept „un caz Dublin”, făcând referire la regulamentul european care impune ca solicitanții de azil să își depună cererile în prima țară din UE unde au intrat. Presa germană a relatat că autoritățile intenționau să expulzeze sirianul în Bulgaria anul trecut, dar acest lucru nu a fost posibil, deoarece atunci când s-a încercat punerea în aplicare a deportării, bărbatul nu a fost găsit în centrul de refugiați unde era cazat.

Luni, Scholz a anunțat și că va propune o legislație mai strictă privind portul armelor letale, la trei zile după atacul cu cuțit din Solingen, exprimându-și încrederea că legea va fi adoptată rapid de parlament.

În timpul Festivalului Diversității din Solingen, trei persoane au fost ucise și opt rănite într-un atac comis de un sirian de 26 de ani. Suspectul, care este acum în custodia poliției, este investigat de Parchetul federal pentru omor și posibile legături cu Statul Islamic. Incidentul a intensificat dezbaterile politice din Germania, cu opoziția cerând restricționarea imigrației din Siria și Afganistan, însă secretarul general al SPD, Kevin Kühnert, a respins aceste apeluri.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW