Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Oficialii ruși continuă cu amenințările: Orice încercare de a invada Crimeea va fi o declarație de război

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 28 iunie 2022

Orice incursiune a unui stat membru NATO în peninsula Crimeea ar echivala cu o declarație de război la adresa Federației Ruse, a declarat luni, 27 iunie, fostul președinte al Federației Ruse și apropiat al lui Vladimir Putin, Dmitry Medvedev, relatează Reuters.

Pentru noi, Crimeea este o parte a Rusiei. Iar acest lucru înseamnă că este pentru totdeauna. Orice încercarea de a invada Crimeea va fi o declarație de război împotriva țării noastre”, a declarat Mededev, în cadrul unui interiu pentru Argumenty i Fakty.

Fostul președinte al Federației Ruse a amenințat că o posibilă invazie a unui stat membru NATO în Crimeea ar duce la al Treilea Război Mondial.

O catastrofă completă”, a mai adăugat adjunctul șefului Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

În plus, Medvedev a precizat că, în cazul în care Suedia și Finlanda vor intra în NATO, Federația Rusă își va întări apărarea din zona granițelor și va fi gata „pentru represalii”, dând ca exemplu amplasarea unor rachete Iskander.

Crimeea este o peninsulă ce aparține de Ucraina, dar care a fost anexată de Federația Rusă în anul 2014.

Dmitry Medvedev a avut, în weekend, o declarație controversată pe tema aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

CITEȘTE ȘI: Ministerul de Externe, despre declarațiile lui Dmitry Medvedev: Fac parte din retorica falsă, cu care ne-am obișnuit deja

Sursă foto: Facebook

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/oficialii-rusi-continua-cu-amenintarile-orice-incercarea-de-a-invada-crimeea-va-fi-o-declaratie-de-razboi/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you can find 69737 more Info on that Topic: mainnews.ro/oficialii-rusi-continua-cu-amenintarile-orice-incercarea-de-a-invada-crimeea-va-fi-o-declaratie-de-razboi/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *