Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Oficial ucrainean: Ungaria este un cal troian pentru UE / Comisarul pentru Justiție cere presiuni suplimentare asupra Budapestei

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 19 septembrie 2022 Etichete: , , , , , , , ,

Uniunea Europeană a blocat active în valoare de 14,5 miliarde de euro ale unor cetățeni ruși, în cadrul sancțiunilor adoptate pe fondul invaziei din Ucraina, dar comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, a menționat duminică, 18 septembrie, că trebuie să existe presiuni asupra Ungariei, ce nu a contribuit efortul UE, relatează Agerpres. Consilierul președintelui ucrainean, Mykhailo Podolyak, a acuzat că Ungaria este „un cal troian” care plănuiește „dezmembrarea UE”, potrivit Ukrinform.

Didier Reynders arată că Ungaria a blocat active rusești cu o valoare totală de aproximativ 3.000 de euro.

Trebuie să punem presiune asupra Ungariei(…)Putem presupune că legăturile (n.r. Guvernului de la Budapesta) cu Rusia o împiedică să acționeze”, a declarat Didier Reynders.

Din cele 14,5 miliarde de euro, blocate în total în Europa, 90% sunt realizate de șase state membre, Franța („puțin peste” 1 miliard de euro), Belgia (3,5 miliarde de euro), Germania, Luxemburg, Irlanda și Austria, potrivit datelor furnizate de Reynders.

Continuăm să lucrăm pentru a cere tuturor statelor membre să pună în aplicare aceleaşi instrumente pentru a ajunge la active, nu doar la conturi bancare, iahturi, reşedinţe, ci la toate activele”, a adăugat comisarul european pentru justiție.

Podolyak: „Ungaria este un cal troian”

La rândul lui, consilierul lui Zelenski, Mykhailo Podolyak, a transmis că Ungaria este „un cal troian” care caută „dezmembrarea” Uniunii Europene pe cheltuiala cetățenilor din UE.

Remarca lui vine ca reacție după ce premierul Ungariei, Viktor Orban, ar fi afirmat într-o întâlnire cu membrii guvernului și cu autoritățile locale, susținută pe 10 septembrie, că războiul din Ucraina ar putea dura până în 2030 și, până atunci, unitatea Uniunii Europene ar putea fi pusă sub semnul întrebării.

Premierul de la Budapesta ar mai fi anunțat că va încerca să pună piedici Uniunii Europene, pentru a nu adopta un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

Trebuie Uniunea Europeană să finanțeze aceste acte subversive?”, a transmis Podolyak.

Viktor Orban este unul dintre singurii lideri europeni care mai au legături strânse cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. De precizat este că Orban a fost singurul oficial UE prezent la funeraliile lui Mihail Gorbaciov.

CITEȘTE ȘI: Comisia Europeană recomandă suspendarea unor fonduri de 7,5 miliarde de euro destinate Ungariei

Sursă foto: Inquam Photos / Laszlo Beliczay

Comentarii