Monday, May 16, 2022
Jurnalism corect


Odată eliminat pragul de 6 la mie, școlile decid când se închid și trec în sistem online

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 30 septembrie 2021

Premierul Florin Cîțu a declarat joi, 30 septembrie, că autoritățile vor elimina pragul de 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori în funcție de care școlile se închid automat. În schimb, decizia ca unitatea școlară să se închidă va fi luată de conducerea școlii. Astfel, școlile vor decide dacă trec în scenariul roșu, deci ore în sistem online, în funcție de câți elevi vor fi infectați.

Este decizia CNSU, care va fi aprobată diseară (care decuplează școlile de incidența de 6 la mie – n.red.). Rămâne pentru fiecare școală să decidă în funcție de elevii infectați (…) Am spus deja că nu mai contează de pragul de 6 la mie. Decizia este pe fiecare școală în parte”, a declarat miercuri, premierul.

Afirmațiile au fost făcute la inaugurarea pasajului Mogoșoaia, în claxoanele șoferilor. Florin Cîțu a precizat că toate detaliile vor fi stabilite printr-un ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

Școlile rămân deschise și dacă incidența ajunge la 6 cazuri la mie

Școlile nu vor mai fi închise automat când rata de infectare trece de pragul de 6 la mie în localitate, a decis miercuri, 29 septembrie, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Aceasta este doar prima etapă pentru a menține școlile deschise și după ce incidența trece pragul de 6. Acum urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern și abilitarea miniștrilor educației și sănătății să opereze modificări în ordinul comun, în concordanță cu hotărârile adoptate.

„Tot acest proces se va finaliza până vineri, 1 octombrie, în vederea stabilirii formulei de funcționare a școlilor, începând cu ziua de luni, 4 octombrie 2021”, a dat asigurări ministrul Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI Școli deschise peste pragul de 6 | Părinții ar fi de acord, dar doar cu testare masivă. Elevii spun că trebuia să existe un plan B

Aproape 8.500 de elevi infectați

Aproape 8.500 de elevi s-au infectat cu COVID-19 în intervalul 13 septembrie – 29 septembrie, după cum a informat Ministerul Educației miercuri, 29 septembrie. Totodată, aproape 2.700 de angajați din Educație s-au infectat și ei, iar 6.900 de clase învață în sistem online, din cauza cazurilor confirmate.

Situația epidemiologică din unitățile de învățământ preuniversitar, transmisă miercuri, 29 septembrie, de către Ministerul Educației:

  • Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 8.470;
  • Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 2.688 de persoane
  • Clase/grupe cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 6.874;
  • Număr copii/elevi din clasele/grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate:  167.298.

CITEȘTE ȘI Peste o mie de elevi au Covid după prima săptămână de școală. La ce trebuie să fie atenți părinții? Interviu cu dr. Mihai Craiu

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com