Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


O nouă victorie pentru Kövesi în războiul cu Inspecția Judiciară

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 decembrie 2021

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins miercuri, 8 decembrie, acțiunii disciplinară a Inspecției Judiciare față de fostul procuror șef al DNA Laura Codruța Kövesi. 

Este a doua oară când Secția pentru procurori a CSM respinge acest raportul al Inspecției Judiciare, asta pentru că Înalta Curte de Casație și Justiție a admis o contestație a IJ și a retrimis documentul la CSM, cauza fiind legată de schimbarea calității profesionale a fostei șefe DNA.

Inspecția Judiciară a început cercetarea în ianuarie 2018, în contextul în care majoritatea politică strânsă în jurul PSD încerca revocarea Laurei Codruța Kövesi. Raportul face referire la o înregistrare audio, realizate fără drept în sediul DNA, în care Kövesi le-ar fi oferit procurorilor din subordine anumite indicații pentru „ajunge la premier”.

Kövesi, în prezent procuror șef european, s-a apărat și a acuzat că înregistrarea ar fi în de fapt un colaj de expresii scoase din context. Versiunea a fost confirmată parțial și de inspectorii IJ, care au admis că înregistrarea a fost editată, dar în concluzia raportului aceștia au subliniat că nu se poate susține juxtapunerea unor fragmente sau amestecarea.

„Sunt doua expertize in dosar care constata ca nu am făcut acele afirmații. Chiar Inspecția Judiciară constată că nu am făcut acea afirmație. Toți martorii care au fost audiați, respectiv procurorii care au fost la ședința, au spus ca nu am făcut acea afirmație. Si nu am făcut acea afirmație”, s-a apărat Laura Codruța Kövesi, citată de Ziare.com.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com