Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


O nouă tergiversare la mega-licitația pentru autostrada care va străbate Munții Carpați

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 septembrie 2021

La aproape un an de la lansarea licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 Cornetu – Boița (31,33 km), cea mai dificilă a Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu a finalizat încă etapa de depunere a ofertelor. 

Într-un comunicat transmis, luni, 20 septembrie, CNAIR a anunțat amânarea până pe 30 septembrie termenul de depunere a ofertelor, susțin reprezentanții companiei, pentru ca posibilii ofertanți să aibă timp să analizeze răspunsurile primite la solicitările de clarificări.

Valoarea estimată a contractului este de 4,63 miliarde de lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene neramburabile.

Termenul de realizare prevăzut este de 18 luni pentru proiectare și 50 de luni execuție, conform factorilor de evaluare din documentația de atribuire, însă ofertanții primesc puncte în plus la evaluare pentru reducerea acestor durate.

Pe această secțiune urmează să fie construite:

– 49 de poduri și viaducte

– Șapte tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1590 m

– Ecoduct în zona localității Lazaret

Șase operatori economici au rămas în cursă

Dintre cei 11 operatori economici care au candidat inițial pentru obținerea acestui contract, doar șase au rămas în cursă.

Nr. Crt.

Candidat

1.

ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)

2.

ASOCIEREA MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş. – YAPI MERKEZI İNŞAAT VE SANAYI A.Ş. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia)

3.

ASOCIEREA AKTOR S.A. – RIZZANI DE ECCHER S.p.A. (Grecia – Italia)

4.

ASOCIEREA STRABAG SRL – ACCIONA CONSTRUCCION SA (Austria – Spania

5.

IMPRESA PIZZAROTTI & C S.p.A. (Italia)

6.

ASTALDI SPA (Italia)

Autostrada Sibiu – Pitești

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de peste 122,11 de km este împărțită în 5 loturi va lega Centrul şi Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Paneuropean. Secțiunea 1, contractată cu firma austriacă Porr Construct, ar putea fi deschisă circulației spre finalul anului 2022. Pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești (30,35 km) italienii de la Astaldi au primit, în data de 25 august, ordin de începere a lucrărilor, termenul de finalizare fiind de patru ani.

Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com