Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


O nouă dronă rusească a intrat noaptea trecută în spațiul aerian al României

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 19 octombrie 2024 Etichete: ,

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că o dronă militară rusească a pătruns 19 km, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în spațiul aerian al României.

Radarele Armatei române au indicat ținta într-o zonă în largul Mării Negre, la aproximativ 45 km est de localitatea Sfântu Gheorghe, judeţul Tulcea.

Patru aeronave, două ale Forţelor Aeriene Române şi două ale Forţelor Aeriene Spaniole, au fost ridicate de la sol pentru a monitoriza situația.

„Semnalul radar a indicat traversarea frontierei terestre a României în jurul orei 4.00, în zona Gura Portiței, oră la care Centrul Național Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din zona de  nord-est a județului Constanța.

Radarele de supraveghere aeriană au urmărit în permanență traseul țintei, care a evoluat către localitatea Cogealac, jud. Constanța, adâncimea maximă de pătrundere pe teritoriul național fiind de 19 km. Aeronavele de luptă nu au avut contact vizual cu aceasta în niciun punct de pe traseul de evoluție.

 Sistemul de supraveghere a pierdut semnalul radar la sud de localitatea Cogealac, în jurul orei 4.30”, a transmis MApN.

Ministerul Apărării nu are informații până în prezent că vreo dronă s-ar fi prăbușit pe teritoriul României, dar militarii urmează să facă verificări în acest sens.

O dronă militară rusească a pătruns în spațiul aerian al României și cu o zi în urmă, în noaptea de joi spre vineri.

Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW